'Nieuwe regering moet jobs en bedrijven redden'

Nieuws

'Nieuwe regering moet jobs en bedrijven redden'

Andries Tiels

07 juni 2009

'De verkiezingen zijn altijd onvoorspelbaar, ook deze keer', zegt ACLVB-voorzitter Jan Vercamst. Voor ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw is CD&V de grootste partij en moet dus zijn verantwoordelijkheid nemen.

ACLVB

‘De verkiezingen zijn altijd onvoorspelbaar, ook deze keer’, zegt ACLVB-voorzitter Jan Vercamst mee. ‘De kiezer heeft gekozen voor vertrouwen. Hij bevestigt het Vlaamse leiderschap van CD&V. Ook LDD en N-VA doen het goed. Open-Vld krijgt klappen, en zal snel in eigen boezem moeten kijken en conclusies trekken.’ 
De ACLVB wil dat er snel eens sterke ploeg gevormd wordt, want morgen moeten Vlaanderen weer verder en moeten de juiste beslissingen genomen worden. We hebben behoefte aan een sterk sociaal-economisch programma om de economische crisis te pareren.

ABVV

‘CD&V is de grootste en moet zijn verantwoordelijkheid nemen’, stelt Rudy De Leeuw, voorzitter van de ABVV. ‘We zien een herverdeling bij de rechtse partijen, waarbij extreem-rechts verliest.’ 
De ABVV-voorzitter vindt dat de nieuwe Vlaamse regering zich zal moeten inspannen om onze jobs en bedrijven te redden. ‘Onze auto- en staalindustrie hebben de steun van de regering hard nodig’, zegt De Leeuw.
De nieuwe regering zal ook werk moeten maken van een opwaardering van de zorgsector. De wachtlijsten moeten ingekort worden. Daar zal geld voor nodig zijn, maar die impuls in de zorgsector mag niet ten koste gaan van de andere sectoren zoals bijvoorbeeld het onderwijs.

ACV

ACV vindt het nog te vroeg om te reageren. De resultaten in Wallonië zijn nog niet duidelijk.