Nobelprei voor Dr. Rajendra Pachauri

Nieuws

Nobelprei voor Dr. Rajendra Pachauri

29 augustus 2008

Nobelprijswinnaar Rajendra Pachauri krijgt op 30 augustus de Nobelprei van EVA vzw (Ethisch Vegetarisch Alternatief). Pachauri eet al tien jaar geen vlees, vooral om zijn ecologische voetafdruk te beperken. Nic Balthazar zal de prijs overhandigen.

Pachauri zal om 19u over de impact van vleesconsumptie op klimaatverandering spreken aan de Universiteit Gent (Blandijnberg 2, Auditorium E) onder de titel ‘Less meat, less heat’. Volgens EVA vzw zorgt vleesproductie en -consumptie voor 18% van de broeikasuitstoot. Zo stoot elke koe gemiddeld evenveel CO2 uit als een Ford Fiesta en vereist de productie van een kilogram rundvlees 15.000 liter water.
Dr. Pachauri ontving in 2007 samen met Al Gore de Nobelprijs voor de Vrede als hoofd van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), waarvan hij voorzitter is. Het IPCC kreeg de prijs omdat het de wetenschappelijke basis legde voor een mondiaal klimaatbeleid.

Wanneer? Zaterdag 30 augustus om 19u
Waar? Universiteit Gent, Blandijnberg 2 (Auditorium E).
Inschrijven: De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via een mailtje naar info@vegetarisme.be (zet als onderwerp “inschrijving Pachauri”). De organisatie vraagt enkel in te schrijven indien je zeker bent van je aanwezigheid.