Obama's eedaflegging overspoelt het internet

Nieuws

Obama's eedaflegging overspoelt het internet

Obama's eedaflegging overspoelt het internet
Obama's eedaflegging overspoelt het internet

Het Presidential Inaugural Committee heeft kosten noch moeite gespaard om de inauguratie van president Barack Obama rechstreeks te verspreiden op het internet. Verschillende sites streamen de plechtigheid rechtstreeks.

Om 16u Belgische tijd begint het officiële programma in Washington, rond 18 uur legt Obama de eed af en houdt hij zijn eerste toespraak als president. De Live Senate Feed zendt de inauguratie rechtstreeks uit en graaft ook in de geschiedenis: de site toont ondermeer de eedaflegging van Ronald Reagan en John F. Kennedy in 1961.
De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft de handen in elkaar geslaan met Facebook voor de live feed van de eedaflegging. Via CNN.com kan je inloggen op Facebook, daar de inauguratie volgen en status updates van je vrienden volgen. Zo’n 1 miljoen kijkers kunnen er de eedaflegging tegelijkertijd volgen.
Ook andere videosites brengen rechtstreeks verslag uit van de festiviteiten, zoals Joost.comuStream.tv en hulu.com.
InaugrationReport.com sprokkelt alle burgerjournalistieke bijdragen over de eedaflegging: tekstberichten op Twitter, video’s op YouTube en foto’s op Flickr. Ook op PhotoBucket.com vind je fotoalbums terug rond de eedaflegging.
Het Presidential Inaugural Committee stuurt sms’jes en e-mails rond met nieuws en updates, op videosite YouTube, microbloggingsite Twitter en fotosite Flickr verzamelt het informatie over de eedaflegging.

De liefhebbers kunnen hun avatar in een Obamakleedje steken op Obamicon.me.