Doelstelling: het stimuleren van CO2-vrije microgrids

Online kaart toont duurzame microgrid-energieprojecten wereldwijd

Screenshot http://microgridhub.wbcsd.org/

 

De online tool Microgrid Hub toont bedrijven die wereldwijd al de transitie naar duurzame energie inzetten door gebruik te maken van CO2-vrije microgrids.  

De World Business Council voor Duurzame Ontwikkeling (WBCSD) heeft de online tool Microgrid Hub  gelanceerd. Dat gebeurde tijdens het negende Microgrid Global Innovation Forum in Washington. 

De Microgrid Hub is een online bibliotheek waar je wereldwijd commerciële bedrijven en industrieën kan terugvinden die (deels) vertrouwen op CO2-vrije microgrids. De bedoeling is dat bedrijven met soortgelijke projecten hun informatie hier delen

Energievraag

Een microgrid is een reeks energiebronnen die, indien nodig, kunnen opereren naast het elektriciteitsnet. Normaal gezien zijn microgrids afhankelijk van fossiele brandstoffen, vandaag zijn er systemen die vooral op hernieuwbare energie draaien.

Deze systemen worden volgens de WBCSD steeds vaker door bedrijven geïmplementeerd om aan de toenemende energievraag te voldoen en tegelijk hun uitstoot naar beneden te krijgen. CO2-vrije microgrids stellen bedrijven in staat om de energievraag bij te houden terwijl de kosten lager liggen en de uitstoot van broeikasgassen daalt, stelt de organisatie.

De bedoeling van de Hub is om de industrie en de zakenwereld te inspireren met voorbeelden van bedrijven die wereldwijd microgrid-projecten hebben geïnstalleerd in vaak diverse geografische omstandigheden. De bedoeling is dat geïnteresseerde bedrijfsleiders via deze tool in contact kunnen komen met projectontwikkelaars die deze duurzame microgrids mee vorm hebben gegeven. 

De WBCSD is een koepelorganisatie van commerciële bedrijven die nadenken over de transitie naar duurzame energie. Ze onderzoeken hoe die transitie kan verlopen en de overstap naar duurzame energie tegen 2030 een feit kan zijn.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2776   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2776  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.