Doelstelling: het stimuleren van CO2-vrije microgrids

Online kaart toont duurzame microgrid-energieprojecten wereldwijd

Screenshot http://microgridhub.wbcsd.org/

 

De online tool Microgrid Hub toont bedrijven die wereldwijd al de transitie naar duurzame energie inzetten door gebruik te maken van CO2-vrije microgrids.  

De World Business Council voor Duurzame Ontwikkeling (WBCSD) heeft de online tool Microgrid Hub  gelanceerd. Dat gebeurde tijdens het negende Microgrid Global Innovation Forum in Washington. 

De Microgrid Hub is een online bibliotheek waar je wereldwijd commerciële bedrijven en industrieën kan terugvinden die (deels) vertrouwen op CO2-vrije microgrids. De bedoeling is dat bedrijven met soortgelijke projecten hun informatie hier delen

Energievraag

Een microgrid is een reeks energiebronnen die, indien nodig, kunnen opereren naast het elektriciteitsnet. Normaal gezien zijn microgrids afhankelijk van fossiele brandstoffen, vandaag zijn er systemen die vooral op hernieuwbare energie draaien.

Deze systemen worden volgens de WBCSD steeds vaker door bedrijven geïmplementeerd om aan de toenemende energievraag te voldoen en tegelijk hun uitstoot naar beneden te krijgen. CO2-vrije microgrids stellen bedrijven in staat om de energievraag bij te houden terwijl de kosten lager liggen en de uitstoot van broeikasgassen daalt, stelt de organisatie.

De bedoeling van de Hub is om de industrie en de zakenwereld te inspireren met voorbeelden van bedrijven die wereldwijd microgrid-projecten hebben geïnstalleerd in vaak diverse geografische omstandigheden. De bedoeling is dat geïnteresseerde bedrijfsleiders via deze tool in contact kunnen komen met projectontwikkelaars die deze duurzame microgrids mee vorm hebben gegeven. 

De WBCSD is een koepelorganisatie van commerciële bedrijven die nadenken over de transitie naar duurzame energie. Ze onderzoeken hoe die transitie kan verlopen en de overstap naar duurzame energie tegen 2030 een feit kan zijn.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift