Oorlogsgame spelen als taliban toch niet mogelijk

Nieuws

Oorlogsgame spelen als taliban toch niet mogelijk

04 oktober 2010

Het zal niet mogelijk zijn om in de huid van een talibanstrijder te kruipen in de nieuwe oorlogsgame Medal of Honor. Dat meldt de gespecialiseerde website ZDnet. Tegen het talibanscenario was veel protest gerezen.

Medal of Honor is een computerspel dat op 12 oktober op de markt wordt gebracht. Dat gebeurt door Electronic Arts (EA), een van de grootste uitgevers van computergames ter wereld.
EA heeft nu laten weten dat de talibanstrijder als spelpersonage geschrapt wordt. Gameontwikkelaar Greg Goodrich is gezwicht voor het hevige protest van familieleden en vrienden van Amerikaanse soldaten die in de oorlog in Afghanistan gesneuveld zijn.
“Daarom, en ook omdat Medal of Honor altijd al is vertrokken vanuit een eerbied voor Amerikaanse en geallieerde soldaten, hebben we besloten om de tegenstanders in de nieuwe Medal of Honor-multiplayer niet ‘Taliban’ te noemen, maar ‘Opposing Force’ ”, zegt Goodrich.
Het Amerikaanse leger had al aangekondigd de verkoop van Medal of Honor in al zijn basissen te verbieden. Ook de Britse defensieminister Liam Fox had zijn bezorgdheid geuit.