Puurse Wereldfeesten in een nieuw jasje

Nieuws

Puurse Wereldfeesten in een nieuw jasje

Puurse Wereldfeesten in een nieuw jasje
Puurse Wereldfeesten in een nieuw jasje

17 juni 2007

De Puurse Wereldfeesten zitten in een nieuw kleurrijk jasje. Het eerste wereldfeest 'Simmerdown' ziet namelijk op zaterdag 28 juli het levenslicht. Vrijwilligers van ondermeer 11.11.11.Puurs, Oxfam Wereldwinkel Puurs, Amnesty International Klein-Brabant willen mensen van hier in contact brengen met de culturen van de Derde Wereld.

Daarvoor zorgen Root Mob, Jan van de Ven, Fait d’Anvers, Kintaki en Café Con Leche. Simmerdown organiseert ook activiteiten naast het podium: een reusachtig kinderdorp, capoeira, fanfare, vuurspuwen, balgoochelen, diabolo, jongleren, Afrikaans dansen, djembé, een wereldmarkt, culinaire hoogstandjes, infostands en een oppertropische cocktailbar. Simmerdown sluit af met een ‘tropical caribean fiësta’.
Het festival wil op een vormende manier de Derde Wereld in de belangstelling brengen en zet daarom enkele humanitaire organisaties in de schijnwerpers. Simmerdown steunt ook een project in Palestina en biedt een pak fair-trade-producten aan tijdens het festival.  Alle winst wordt in obligaties van Oxfam Wereldwinkels geïnvesteerd.