Republikein roept zijn partij tot de orde over klimaat

De Republikeinse volksvertegenwoordiger Chris Gibson wil een wetsvoorstel indienen waarin de wetenschappelijke realiteit van de klimaatverandering erkend wordt. Dat is niet minder dan een aardverschuiving binnen de partij.

  • © Pundit Press 'In de laatste paar jaar is mijn district getroffen door drie overstromingen die normaal maar eens in de vijfhonderd jaar voorkomen', zegt Gibson. 'Ofwel geloof je dat een kans van een op de 100 miljoen werkelijkheid is geworden, ofwel raak je net als ik overtuigd dat de weerpatronen veranderd zijn en dat we met een klimaatverandering kampen. Dat is wat de wetenschap zegt.' © Pundit Press

De Republikeinse partij kant zich resoluut tegen de strijd tegen de klimaatverandering, en stelt de bestaande wetenschappelijke consensus stelselmatig in vraag. Republikeinse politici zien het als politieke zelfmoord om tegen die stroom in te zwemmen.

Maar voor Chris Gibson is het genoeg geweest, zei hij zelf tijdens een toespraak voor de organisatie Citizens for Responsible Energy Solutions. ‘In de laatste paar jaar is mijn district getroffen door drie overstromingen die normaal maar eens in de vijfhonderd jaar voorkomen’, zegt Gibson. ‘Ofwel geloof je dat een kans van een op de 100 miljoen werkelijkheid is geworden, ofwel raak je net als ik overtuigd dat de weerpatronen veranderd zijn en dat we met een klimaatverandering kampen. Dat is wat de wetenschap zegt.’

Realiteit

Een groene jongen is Gibson absoluut niet.

Gibson riep zijn partij rechtstreeks op om de feiten onder ogen te zien. ‘Ik hoop dat mijn partij hiermee leert omgaan, omdat we moeten werken op basis van kennis en wetenschap, en ik ben er nog altijd van overtuigd dat we conservatieve oplossingen kunnen voorstellen hiervoor, maar we moeten de realiteit wel onder ogen zien’. De volksvertegenwoordiger wil daarom een wet introduceren in het Huis van Afgevaardigden, zegt hij.

Een groene jongen is Gibson daarmee absoluut niet. Hij gaaf eerder zijn steun aan olieboringen voor de Amerikaanse kust, en hij is nog steeds van plan om voor de controversiële Keystone-XL-pijpleiding te stemmen.

 

 

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2630   proMO*’s steunen ons vandaag al.

Word proMO* of Doe een gift