Starbucks werft tienduizend vluchtelingen aan na Trump-ban

In een reactie op de tijdelijke immigratiestop van Amerikaans president Donald Trump kondigt de CEO van Starbucks de aanwerving van tienduizend vluchtelingen aan.

  • Richard Eriksson (CC BY 2.0) Howard Schulz, CEO van Starbucks, wil bruggen bouwen, geen muren. Richard Eriksson (CC BY 2.0)

Huidig CEO Howard Schultz, die in april wordt opgevolgd door Kevin Johnson, heeft in een open brief aan de personeelsleden van zijn concern gezegd dat hij tienduizend vluchtelingen wil aannemen in de komende vijf jaar, verspreid over alle landen waar Starbucks actief is. ‘We starten onze inspanning hier in de Verenigde Staten’, schrijft hij.

‘Er zijn wereldwijd 65 miljoen door de Verenigde Naties erkende vluchtelingen. Door de komende vijf jaar tienduizend nieuwe mensen aan te nemen, hoop ik kansen te geven aan hen die vluchten voor oorlog, geweld en discriminatie’, schrijft hij.

Mexico

Met betrekking tot buurland Mexico schrijft hij nog dat Starbucks ‘bruggen wil bouwen, geen muren’. Mexico telt 600 Starbucks-filialen in 60 steden. Er zijn 7000 Mexicanen aan het werk voor het bedrijf.

Starbucks is niet het eerste grote bedrijf dat publiekelijk standpunt inneemt tegen de acties van Trump. Ook Facebook, Google en Tesla hebben zich al uitgesproken. Airbnb biedt zelfs gratis accommodatie aan voor wie onverwacht Amerika niet meer in kan reizen.

Starbucks Coffee is een Amerikaanse keten koffiehuizen met 25.000 winkels in 75 landen. Ook in de Trump Tower in New York zit een filiaal van Starbucks.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.