Steun MO*, neem een abonnement!

Nieuws

Steun MO*, neem een abonnement!

Steun MO*, neem een abonnement!
Steun MO*, neem een abonnement!

MO* heeft sinds 1 januari een nieuw abonnementsaanbod. Wanneer u nu een abonnement bestelt, krijgt u ook een boeiend boek als welkomstgeschenk. Door een abonnement op MO* te nemen, steunt u ook een uniek mediaproject.

MO* verschijnt 10 maal per jaar en is hét referentiemagazine voor wie zich interesseert en engageert in mondiale thema’s :

  • diepgravende dossiers over globalisering, klimaat, internationale politiek en andere mondiale vraagstukken

  • straffe reportages uit de hele wereld: van Palestina tot Venezuela, van Zimbabwe tot Indonesië

  • boeiende interviews met topfiguren en decision makers uit binnen- en buitenland

  • knappe fotoreportages van gerenommeerde fotografen

  • interessante artikels over België in de wereld en de wereld in België

  • mooie portretten van geëngageerde kunstenaars en artiesten

  • overzichtelijke agenda van interessante debatten en culturele activiteiten

  • wedstrijden voor onvergetelijke concerten, prachtige films en niet te missen theatervoorstellingen

Kortom: een flinke portie mondiale informatie die je elders niet voorgeschoteld krijgt!

Een jaarabonnement kost slechts € 36. Een abonnement voor twee jaar slechts € 63. Bovendien krijgt u ook een boeiend boek als welkomstgeschenk. Sinds 1 januari kan u kiezen tussen deze twee boeken als welkomstgeschenk:

“De mythe van de groene economie” van Mathias Lievens en Anneleen Kenis

De klok tikt ongenadig: het klimaat verandert. We moeten, zo krijgen we te horen, samenwerken: allemaal samen tegen CO2. Steeds meer ngo’s, bedrijven en politieke partijen vinden elkaar rond de slogan van de ‘groene economie’. Of spreken we beter over ‘groen kapitalisme’? Kiezen voor groen is niet alleen belangrijk om de klimaatverandering tegen te gaan, het maakt een land ook ‘sterker, gezonder, veiliger, innovatiever, competitiever en gerespecteerder’, zo stelt Thomas Friedman, columnist van de The New York Times. ‘Is er iets denkbaar dat vaderlandslievender, kapitalistischer en geostrategischer is dan dat?’ Dit boek ontrafelt de mythe van de groene economie in al haar dimensies: van emissiehandel tot duurzaam consumeren, van bevolkingscontrole tot technologisch optimisme. Maar het tekent ook een aantal krachtlijnen uit voor een alternatief. De transitie naar een duurzame toekomst kan niet zonder diepgaande maatschappijverandering, stellen de auteurs. En zo’n verandering vraagt precies meer sociale gelijkheid, meer democratie en minder markt.

“Het alfabet van onze tijd” van MO*journalist John Vandaele

Van achterdocht tot zen, van markt tot Marx, van China over globalisering en inkomensongelijkheid tot xenofobie, van banken over bonussen tot bonobo’s… Met een goed gekozen alfabet vertelt John Vandaele het verhaal van deze tijd. Hij belicht de oorzaken van de crisis en zoekt naar antwoorden. Hoe kun je globale markten en democratie verzoenen? Moeten we nog meer schulden maken om te blijven groeien? Moeten we meer sparen of meer consumeren? Drijven de markten ons de ecologische afgrond in? Hoe stillen we de honger van de wereld naar mondiale publieke goederen? Een ding is duidelijk: er komen andere tijden. Hoe anders, is minder duidelijk. Het kan verschillende kanten uit. Gaan we naar (nog) meer chaos en spanningen, dan wel naar een nieuw duurzamer en socialer maatschappijmodel?

Bestellen

Ga snel naar onze abonnementspagina en bestel je abonnement op MO* zodat je onze diepgravende mondiale informatie nooit meer moet missen.

Het abonnementsaanbod met de gratis boeken is enkel geldig voor bestellingen uit België. Knack-abonnees ontvangen MO* automatisch in het kader van hun abonnement.