Tachtig procent Amerikanen overtuigd van klimaatverandering

Meer dan 80 procent van de Amerikanen is er momenteel van overtuigd dat het klimaat verandert. Dat blijkt uit een deze week gepubliceerd onderzoek van herverzekeraar Munich Re.

  • David Baird (CC BY-SA 2.0) David Baird (CC BY-SA 2.0)

Drieënzestig procent van de bevraagden maakt zich zorgen over natuurrampen zoals orkanen en overstromingen. Amerikanen in het noordoosten van het land maken zich meer zorgen (71 procent) dan inwoners van het westen (65 procent), het middenwesten (60 procent) en het zuiden (59 procent).

Omslagpunt

Volgens Tony Kuczinski, ceo van Munich Re in de Verenigde Staten, laten de resultaten zien dat ‘het nationale sentiment over de vraag of er wel of geen klimaatverandering gaande is, eindelijk een omslagpunt heeft bereikt.’

Van de bevraagden denkt maar liefst 71 procent dat een grotere nadruk op alternatieve energiebronnen de effectiefste manier is om de klimaatverandering te vertragen. Zesenzestig procent staat achter belastingvoordelen om gedrag van bedrijven en consumenten te sturen en 61 procent ziet een rol voor voorlichting en onderwijs weggelegd om mensen te leren hun CO2-afdruk te verminderen.

Uit een onderzoek dat het Yale Project on Climate Change Communication deed in april van dit jaar, bleek dat op dat moment 64 procent van de Amerikanen ervan overtuigd was dat het klimaat verandert.

Munich Re voerde het onderzoek uit in oktober van dit jaar. De herverzekeraar hield daarvoor telefonische interviews met ruim duizend respondenten.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift