Tine Hens ontvangt persprijs duurzame ontwikkeling voor MO*dossier

Vandaag reikte de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) de “FRDO Persprijs Duurzame Ontwikkeling” uit. Tine Hens, journaliste en MO*columniste, ontving de prijs in de categorie elektronische media voor het dossier “Klimaattop Marrakech” dat ze schreef voor mo.be.

De Federale Raad Duurzame Ontwikkeling rijkt jaarlijks een prijs uit voor journalistieke producties die op een kwalitatieve en originele manier een thema van duurzame ontwikkeling behandelen. De prijs gaat afwisselend naar de geschreven pers en naar de audiovisuele media. Voor deze editie kwamen kranten-, tijdschrift- en internetartikels in aanmerking die in 2016 gepubliceerd werden.

Tine Hens, die regelmatig artikels en columns schrijft voor het magazine MO* en mo.be, kreeg de prijs voor het dossier over de klimaattop in de Marokkaanse stad Marrakech dat ze schreef in opdracht van MO* schreef.

In onderstaande video legt ze uit waarom ze de opdracht aanvaardde en hoe ze dit project aanpakte.

Naar aanleiding van de uitbreiding van de persprijs schreef Tine Hens een opiniestuk over journalistiek in Klimaatverandering.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.