Tine Hens ontvangt persprijs duurzame ontwikkeling voor MO*dossier

Vandaag reikte de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) de “FRDO Persprijs Duurzame Ontwikkeling” uit. Tine Hens, journaliste en MO*columniste, ontving de prijs in de categorie elektronische media voor het dossier “Klimaattop Marrakech” dat ze schreef voor mo.be.

De Federale Raad Duurzame Ontwikkeling rijkt jaarlijks een prijs uit voor journalistieke producties die op een kwalitatieve en originele manier een thema van duurzame ontwikkeling behandelen. De prijs gaat afwisselend naar de geschreven pers en naar de audiovisuele media. Voor deze editie kwamen kranten-, tijdschrift- en internetartikels in aanmerking die in 2016 gepubliceerd werden.

Tine Hens, die regelmatig artikels en columns schrijft voor het magazine MO* en mo.be, kreeg de prijs voor het dossier over de klimaattop in de Marokkaanse stad Marrakech dat ze schreef in opdracht van MO* schreef.

In onderstaande video legt ze uit waarom ze de opdracht aanvaardde en hoe ze dit project aanpakte.

Naar aanleiding van de uitbreiding van de persprijs schreef Tine Hens een opiniestuk over journalistiek in Klimaatverandering.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur