Tine Hens ontvangt persprijs duurzame ontwikkeling voor MO*dossier

Vandaag reikte de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) de “FRDO Persprijs Duurzame Ontwikkeling” uit. Tine Hens, journaliste en MO*columniste, ontving de prijs in de categorie elektronische media voor het dossier “Klimaattop Marrakech” dat ze schreef voor mo.be.

De Federale Raad Duurzame Ontwikkeling rijkt jaarlijks een prijs uit voor journalistieke producties die op een kwalitatieve en originele manier een thema van duurzame ontwikkeling behandelen. De prijs gaat afwisselend naar de geschreven pers en naar de audiovisuele media. Voor deze editie kwamen kranten-, tijdschrift- en internetartikels in aanmerking die in 2016 gepubliceerd werden.

Tine Hens, die regelmatig artikels en columns schrijft voor het magazine MO* en mo.be, kreeg de prijs voor het dossier over de klimaattop in de Marokkaanse stad Marrakech dat ze schreef in opdracht van MO* schreef.

In onderstaande video legt ze uit waarom ze de opdracht aanvaardde en hoe ze dit project aanpakte.

Naar aanleiding van de uitbreiding van de persprijs schreef Tine Hens een opiniestuk over journalistiek in Klimaatverandering.

LEES OOK

World Bank Photo Selection CC BY-NC-ND 2.0
De klimaatverandering is een steeds grotere bedreiging voor de landbouw, zeggen experts op het gebied van voedselzekerheid.
bron:Twitter (@jinhlee2)
Voor organisatoren is het een zegen, journalisten die van op afstand hun evenement volgen.
© Hasna Ankal
In Douar El Barghout in de Marokkaanse provincie Taroudant hebben zesendertig gezinnen sinds een felle overstroming in november geen eigen woning meer.
CC Green Prophet
Het Desertec Industrial Initiative (DII), een alliantie van 21 grote Europese bedrijven die een project voor hernieuwbare energie in de Afrikaanse Maghreb willen opzetten om Europa van energie te v

Meest recent van Kilian de Jager

Mediawijs
Nieuws in de Klas wil 200.000 leerlingen vaardig maken om vandaag met media om te gaan
Jongeren moeten leren wanneer nieuws betrouwbaar is, vindt minister van Media, Sven Gatz. Daarom ondersteunt hij het project Nieuws in de Klas.
UN Photo/Cia Pak (CC BY-NC-ND 2.0)
Twaalf initiatieven dingen mee naar Grote Prijs Toekomstige Generaties
Op 16 november wordt in Brussel voor de tiende keer de Grote prijs Toekomstige Generaties uitgereikt. Twaalf finalisten maken kans op de prijs.
Nieuwjaarsbrief aan mijn vrouw (en haar collega’s leerkrachten NT2)
Dag liefste schat. Je kent me, ik ben geen veelschrijver. Deze nieuwjaarsbrief is dan ook geen ellenlang epistel. Ik vond dat ik mijn brief aan jou moest richten. Waarom, vraag je me? Eenvoudig.
De 5 columns van 2015 die u moet gelezen hebben
Drie keer per week zorgen de columnisten van MO* voor vertraging, reflectie en bezinning op het wereldwijde web.