Toerist in Rwanda betaalt 1500 dollar om gorilla te zien

De regering van Rwanda heeft de prijs voor toeristen om de bedreigde berggorilla’s te bekijken, verhoogd van 750 tot 1500 dollar. Voor dat geld kan een toerist een uur doorbrengen met de gorilla’s in het Nationale Vulkanenpark.

Foto: Scott Chacon (CC BY 2.0)

Een groep toeristen bezoekt een groep berggorilla’s in Volcanoes Nationaal Park in Rwanda. De Rwandese regering heeft onlangs de prijs hiervoor verhoogd van 750 tot 1500 dollar.

Het Wereldnatuurfonds (WWF) en Fauna & Flora International, die meewerken aan het beschermen van de gorilla’s in Rwanda, verwelkomen de stap. Op die manier kan volgens hen het groeiende toerisme binnen ecologisch verantwoorde grenzen worden gehouden.

‘Dit is een dappere en goede beslissing’, zegt Mark Rose, directeur van Fauna & Flora International. ‘Hij laat zien dat de regering begaan is met goed beheer van Rwanda’s kostbaarste natuurlijke bezit.’

Waardevolle ervaring

Veel toeristen willen de bijzondere gorilla’s in Rwanda zien, terwijl hun aantal laag is. Er leven minder dan 900 van de bedreigde gorilla’s in bossen bij de grens van de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Oeganda.

Anna Behm Masozera, directeur van het International Gorilla Conservation Programme, verwacht dat zowel mens als dier baat heeft bij de tariefverhoging. ‘Ik hoop, en verwacht, dat internationale toeristen nog steeds naar Rwanda zullen komen en een moment met deze berggorilla’s in hun natuurlijke omgeving willen ervaren.’

De prijsverhoging gaat samen met een beslissing om het percentage inkomsten uit het park bestemd voor natuurbeheer en ontwikkeling in dichtbijgelegen dorpen te verhogen van 5 naar 10 procent. Ook is het de bedoeling om het extra geld te gebruiken om een meer waardevolle ervaring voor de toeristen te creëren, zegt de overheid.

Neushoorns

Begin deze maand werd ook bekend dat het Akagera-park in Rwanda opnieuw zwarte neushoorns krijgt. Als gevolg van stroperij werden in dit park sinds 2007 geen neushoorns meer gesignaleerd. De dieren worden overgebracht uit Zuid-Afrika. Eerder al werden leeuwen opnieuw geïntroduceerd in het park.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.