U2 steunt klimaatactie Nic Balthazar

Nieuws

U2 steunt klimaatactie Nic Balthazar

U2 steunt klimaatactie Nic Balthazar
U2 steunt klimaatactie Nic Balthazar

25 augustus 2009

De Ierse band U2 heeft vrijwillig de rechten afgestaan op de hit 'Magnificent' voor de opnames van de tweede Big Ask-clip op het strand van Oostende. Duizenden deelnemers zullen zaterdag op het strand een massa-choregrafie uitvoeren in Bollywoodstijl.

De massale ‘dansbetoging’ - zoals initiatiefnemer Nic Balthazar het zelf noemt - wil duidelijk maken dat veel mensen wakker liggen van de opwarming van onze aarde. Bedoeling is om meer politieke aandacht te eisen voor dit probleem en de oplossingen die voorhanden zijn, in de aanloop naar de klimaattop van Kopenhagen in december.
De clip zou tegen die tijd in heel Europa en daarbuiten politici moeten aansporen tot meer ambitieuze doelstellingen. Het eerste “Big Ask”-filmpje dat vorig jaar met 6.000 figuranten werd opgenomen, kende een razendsnelle verspreiding en werd door 2 miljoen mensen in binnen- en buitenland bekeken.

Feest

Filmmaker Balthazar wordt zaterdag bijgestaan door choreograaf Koen Augustijnen van Les Ballets C de la B. Verrassende DJ’s als Lieven Verstraete en La Fille d’O zorgen voor een feestelijke sfeer, samen met onder andere Peter Vande Veire, Sven Ornelis, en Buscemi. Optredens van Luc De Vos, Yevgueni en Lady Lynn houden het feest gaande tot zonsondergang.
Wanneer? Zaterdag 29 augustus om 14 uur
Waar? ‘t Klein Strand van Oostende