In actie tegen teloorgang biodiversiteit

Vijftig landen willen 30 procent van de aarde beschermen

Pixabay

Meer dan vijftig regeringen scharen zich achter een ambitieus plan om 30 procent van het land- en zeeoppervlak tot beschermd gebied uit te roepen. De coalitie is gelanceerd op een top rond biodiversiteit in Parijs.

Zowel op land als op zee staat de natuur steeds meer onder druk door de mens. Om de teloorgang van de biodiversiteit te stoppen en cruciale ecosystemen te redden pleiten de Verenigde Naties om minstens 30 procent van de oppervlakte aan land en oceanen te beschermen tegen menselijke invloed.

One Planet

Op de One Planet milieutop in Parijs heeft een coalitie van vijftig landen uit zes continenten zich nu formeel achter die doelstelling geschaard. De coalitie zet haar schouders onder een wereldwijd akkoord om de ecosystemen te beschermen die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid en economische veiligheid.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het mondiale nieuws
Frankrijk, Groot-Brittannië en Costa Rica zijn de voortrekkers van de zogenaamde High Ambition Coalition (HAC). De leden willen op de Conventie rond Biologische Diversiteit, later dit jaar in het Chinese Kunming, pleiten om ten minste 30% van het land en ten minste 30% van de oceaan te beschermen.

Ook de Europese Unie heeft zich bij de coalitie aangesloten, naast individuele lidstaten als Nederland en Duitsland.

‘We weten dat het onmogelijk is om de klimaatverandering aan te pakken zonder veel meer inspanningen om de natuur te beschermen en te herstellen’, zegt de Britse onderminister voor Milieu Zac Goldsmith.

‘We hebben een enorme kans op de Biodiversiteitsconferentie van dit jaar in China. Ik hoop dat onze gezamenlijke ambitie de wereldwijde achteruitgang kan stoppen van het milieu, zo essentieel voor het voortbestaan ​​van onze planeet.’

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.