Vlaamse radiozenders brengen Dag van de Migrant in de ether

Nieuws

Vlaamse radiozenders brengen Dag van de Migrant in de ether

Vlaamse radiozenders brengen Dag van de Migrant in de ether
Vlaamse radiozenders brengen Dag van de Migrant in de ether

Sander Carollo

18 december 2010

Zaterdag 18 december maken enkele Vlaamse radiozenders radio voor het Radio 1812-project. Deze internationale radiomarathon kadert in de Dag van de Migrant op 18 december. Wereldwijd nemen zo een 150 radiozenders uit 39 verschillende landen hieraan deel.

Radio 1812 wil daarbij een stem geven aan migranten. Bovendien centraliseert hun site alle audiobijdragen rond migratie van deelnemers over heel de wereld. Doordat wereldwijd verschillende radiozenders hun programmatie afstemmen op de Internationale Dag van de Migrant, ontstaat er een radiomarathon.

1218-jingles

Leen Nicolas coördineert de radiomarathon voor alle Nederlandstalige zenders. Zelf is ze ook al tien jaar medewerker bij het Antwerpse Radio Centraal. Deze zender organiseert zaterdag 17 december van 12 tot 18 uur een mediacafé en houdt nadien een dansfeest. Tijdens het mediacafé zal er plaats zijn voor rondetafelgesprekken over migratie. Wereldwijd kunnen de radiozenders, naast uitzendingen maken en verslag uitbrengen, ook de 1218-jingles uitzenden, aanpassen of er zelf eentje maken voor het project.

Vijfde editie

Buiten Radio Centraal, doen er nog tien andere Nederlandstalige radiozenders mee. Radio GRK Genk zal ook meedoen, al is hun planning nog niet concreet. “We willen zeker meedoen omdat in onze regio een grote diversiteit is”, zegt voorzitter van Radio GRK Eddy Thijs. Dat hun uitzending samenvalt met de start van Music For Life, vinden ze niet vervelend.

In 2006 ging het Radio 1812-initiatief voor het eerst van start in Azië. Vorig jaar namen 243 radiozenders uit 50 verschillende landen hieraan deel. Deze vijfde internationale radiomarathon zal starten op 17 december om 12u GMT (Greenwich Mean Time, ofwel de tijd in Londen, nvdr.) en eindigen op 19 december om 00:00u GMT.

© 2010 – StampMedia – Sander Carollo