Voed een kind met je smartphone

Nieuws

Voed een kind met je smartphone

Voed een kind met je smartphone
Voed een kind met je smartphone

IPS

17 november 2015

Een hongerig kind voeden met een tik op je smartphone. Het kan voortaan dankzij de gratis ShareTheMeal-app van het Wereldvoedselprogramma van de VN.

Het idee is simpel: als je aan het eten bent met familie, vrienden of collega’s, kun je ook een ondervoed kind uitnodigen om virtueel mee aan te schuiven. Dat kan voor een halve euro per maaltijd, geld dat terechtkomt bij het Wereldvoedselprogramma (WFP) om Syrische vluchtelingenkinderen in Jordanië te voeden.

‘Een maaltijd delen is een simpel gebaar waarmee mensen van over de hele wereld samenkomen’, zegt WFP-directeur Ertharin Cousin. ‘Deze digitale versie ervan is een tastbare manier waarom de Generatie Zero-Honger ondervoeding uit de wereld kan bannen.’

Potentieel

Het potentieel van de app is enorm, zegt het WFP: er zijn wereldwijd twintig keer meer mensen met een smartphone dan er hongerige kindren zijn. Een eerste test in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bij 120.000 gebruikers eerder dit jaar leverde al meer dan 1,7 miljoen maaltijden op voor schoolkinderen in Lesotho.

De gratis app is geschikt voor iOS en Android, vraagt maar zo’n 30 seconden voor de registratie en laat gebruikers toe om de impact van hun donaties te volgen.