Voedselhulp aan vluchtelingen in Kenia hervat

Vluchtelingen in opvangkampen in Kenia krijgen vanaf 1 januari weer volledige rantsoenen. De voedselvoorziening werd half november nog gehalveerd wegens geldgebrek bij het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties.

  • EC/ECHO Anna CHUDOLINSKA (CC BY-SA 2.0) EC/ECHO Anna CHUDOLINSKA (CC BY-SA 2.0)

Het Wereldvoedselprogramma distribueert twee keer per maand voedsel aan een half miljoen vluchtelingen in de kampen Dadaab en Kakuma in het noorden van Kenia. De vluchtelingen zijn afkomstig van Zuid-Soedan en Somalië.

Dankzij donaties van Denemarken (1,3 miljoen), Duitsland (1,2 miljoen), Groot-Brittannië (5,1 miljoen), de Europese Unie (2,6 miljoen), Saoedi-Arabië (10 miljoen) en de VN (4,8 miljoen) kunnen opnieuw volledige rantsoenen uitgedeeld worden. Ook de Verenigde Staten leveren in februari een bijdrage in natura ter waarde van 20 miljoen dollar.

Kenia verbiedt vluchtelingen buiten de kampen te werken, waardoor ze zeer afhankelijk zijn van internationale hulp. Elke maand levert het WFP voedselhulp voor een bedrag van bijna 10 miljoen dollar. De vluchtelingen krijgen onder meer graan, olie, zout en voedzaam maïsmeel, goed voor 2.100 kilocalorieën per persoon per dag.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2832   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift