Waterstofauto's bereiken de Europese markt

Nieuws

Waterstofauto's bereiken de Europese markt

Waterstofauto's bereiken de Europese markt
Waterstofauto's bereiken de Europese markt

IPS

12 augustus 2015

De eerste waterstofauto's van Toyota voor de Europese markt zijn dinsdag aangekomen in België en Groot-Brittannië. De Toyota Mirai werd vorige maand al gelanceerd in de Verenigde Staten en Japan.

De eerste vijf auto’s werden afgeleverd in de havens van Zeebrugge en Bristol. Ze zijn het eerste deel van een zending die in september op de markt komt in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland, zegt Toyota in een persbericht. De autofabrikant richt zich in eerste instantie op deze drie landen, omdat daar in enkele grote steden al voldoende tankstations voor waterstof zijn aangelegd.

Acceptatie

Karl Schlicht van Toyota Europe, zegt dat de waterstofauto een nieuw tijdperk van schone mobiliteit inluidt, een ‘keerpunt in de geschiedenis van de automobiel.’ Toyota produceert voor dit jaar en volgend jaar slechts vijftig tot honderd waterstofauto’s voor de Europese markt.

‘Dit is een keerpunt in de geschiedenis van de automobiel.’

‘De Mirai moet mensen bewust maken van de mogelijkheid om een waterstofauto te rijden en de kennis en acceptatie ervan bevorderen’, zegt Toyota. Daarnaast hoopt de fabrikant dat met de komst van de Mirai het aantal tankstations in Europese landen zal groeien.

De Mirai gebruikt het Toyota Fuel Cell System (TFCS), een combinatie van brandstofceltechnologie en hybride technologie.

De waterstofauto stoot geen CO2 of andere vervuilende stoffen uit en gaat in Duitsland 66.000 euro kosten exclusief btw.