Win tickets voor documentairefestival Docville

Nieuws

Win tickets voor documentairefestival Docville

Win tickets voor documentairefestival Docville
Win tickets voor documentairefestival Docville

Van 29 april tot 7 mei vindt op verschillende locaties in Leuven het documentairefestival Docville plaats. Een strenge selectie van meer dan 70 films wordt vertoond in STUK, Cinema ZED, Kinepolis, Museum M en Het Depot. MO* mag voor drie straffe documentaires duotickets weggeven.

5 duotickets voor ‘Waste Land’

De kunstfotograaf Vik Munos keert terug naar zijn geboortestad Rio De Janeiro met een ambitieus plan: hij wil portretten met vuilnis creëren, samen met de catadores, de vuilnisplukkers die werken op de grootste vuilnisbelt ter wereld, waar onophoudelijk afval uit de woonwijken van de rijken wordt gedumpt. Het project van Muniz heeft een grote impact op hun leven. Zoals het vuilnis dat zij verzamelen kunst wordt, zo krijgen ook deze afgedankte mensen opnieuw waarde. Een mooie en integere film, met een prachtige cinematografe en soundtrack van Moby.

Bekijk hier de trailer.

MO* geeft 5 duotickets weg voor de vertoning van deze film op donderdag 5 mei om 22u in Museum M, L. Vanderkelenstraat 28 in Leuven. Mail je naam en adres naar wedstrijd@mo.be en vermeld in je onderwerp ‘Waste Land’.

5 duotickets voor ‘Nostalgia de la Luz’

In de sterrentoren midden in de Atacama woestijn in Chili drommen astronomen van over de hele wereld samen om naar de hemel te staren: nergens is de lucht zo helder. Ook voor archeologen is de plek uniek want door de extreme droogte zijn de restanten uit het verleden er uitstekend bewaard. In dezelfde woestijn ligt ook een duister stuk uit het verleden van Chili begraven: een concentratiekamp voor politieke tegenstanders van het Pinochet regime. Een meeslepende documentaire die je via astronomie en archeologie binnenloodst in een verborgen verleden.

Bekijk hier de trailer.

MO* geeft 5 duotickets weg voor de vertoning van deze film op vrijdag 6 mei om 17u in Cinema Zed (Kunstencentrum STUK), Naamsepoortstraat 96 in Leuven. Mail je naam en adres naar wedstrijd@mo.be en vermeld in je onderwerp ‘Nostalgia de la luz’.

5 duotickets voor ‘You Don’t Like The Truth, 4 Days Inside Guantanamo’

De 16-jarige Omar Ahmed Khadr, een Canadees met Afghaanse roots, wordt als terreurverdachte ondergebracht in Guantanamo Bay. Wanneer hij bezoek krijgt van de Canadese overheid gaat hij ervan uit dat ze zijn zaak komen bepleiten bij de Amerikanen en dat hij weldra zal worden vrijgelaten. Niets is minder waar: Omar wordt dagenlang op de grill gelegd en onderworpen aan brutale psychologische spelletjes. Een video van de verhoren, jarenlang verborgen als Top Secret, vormt de ruggengraat van deze schokkende documentaire met de allure van een Kafkaiaans drama.

Bekijk hier de trailer.

MO* geeft 5 duotickets weg voor de vertoning van deze film op zaterdag 7 mei om 19u30 in de Ensemblezaal (Kunstencentrum STUK), Naamsepoortstraat 96 in Leuven. Mail je naam en adres naar wedstrijd@mo.be en vermeld in je onderwerp ‘4 Days Inside Guantanamo’.

Meer info over Docville: www.docville.be