Wintermarkt koppelt diversiteit aan goed doel

Nieuws

Wintermarkt koppelt diversiteit aan goed doel

Wintermarkt koppelt diversiteit aan goed doel
Wintermarkt koppelt diversiteit aan goed doel

Lizelotte Stroeckx

23 december 2010

Middenschool De Beeldekens en kleuterschool De Vlindertuin in Antwerpen Noord organiseerden op dinsdag 21 december een wintermarkt voor Music For Life.

Hedwige Lefebre, directrice van Middenschool De Beeldekens: “Kleuterschool De Vlindertuin organiseert al jaren een kerstmarkt. Omdat wij echt iets wilden doen voor Music For Life besloten we om samen deze wintermarkt op poten te zetten.” Het goede doel is niet de enige reden waarom de scholen deze actie opstartten. “We zijn twee concentratiescholen in een gekleurde en kansarme buurt. Net daarom wilden we ook in deze buurt een actie voor Music For Life organiseren”, zegt Hedwige.
Themales

“We zijn twee dagen bezig geweest met de voorbereidingen. In kleine groepjes maakten we schilderijen, kerstballen en slingers. Met hout en spijkers timmerden we nestkastjes in elkaar”, zegt Ayoub (12). Om duidelijk te maken waarvoor de leerlingen al dit werk verzetten, kregen ze themales rond de AIDS-wezen in Afrika. Hedwige: “Zo beseffen ze dat zij hier inderdaad niet altijd alle luxe hebben, maar dat ze vergeleken met de AIDS-wezen in Afrika in een opmerkelijk betere situatie leven.”

Salma (13): “We organiseren deze wintermarkt voor de kinderen van wie de ouders gestorven zijn aan AIDS. Ik vind het heel tof dat we er met deze markt voor kunnen zorgen dat de kinderen genoeg eten hebben en naar school kunnen.”

Steun

Om de wintermarkt vlot te laten verlopen moesten de ouders van de leerlingen hun toestemming geven zodat de kinderen op de wintermarkt konden helpen. Hedwige: “Dat vind ik een hele steun van de ouders want het is niet vanzelfsprekend dat kinderen tot 19.00 uur op school blijven.”

© 2010 — StampMedia – Lizelotte Stroeckx

Tags