Géén pluche zetel voor de Dalai Lama

De Vrienden van Tibet

26 november 2008
Opinie

Géén pluche zetel voor de Dalai Lama

De Vrienden van Tibet zijn zéér geschokt te moeten vernemen dat de Dalai Lama tijdens zijn bezoek aan ons land op 3 en 4 december, niet welkom is in de Kamer. De Dalai Lama zal op 4 december echter wél ontvangen worden in het Europees Parlement, waar hij ook een toespraak zal houden.

Kamervoorzitter Herman Van Rompuy, die tijdens de vorige legislatuur nog een zéér betrokken lid was van de Interparlementaire Werkgroep Tibet, stelde voor op de conferentie van de voorzitters die de vergadering voor de Kamer bepaalt, om de Dalai Lama niet te ontvangen.
De Vrienden van Tibet vragen zich af of er tijdens dit bezoek van de Dalai Lama aan België misschien iemand van de Koninklijke familie in China verblijft? Zou het kunnen dat de Chinese overheid zich weer eens van zijn beste kant heeft laten zien en erin geslaagd is om onze Kamervoorzitter en zijn collegae te intimideren door te dreigen met slechtere zakenrelaties?
De Vrienden van Tibet twijfelen géén moment aan deze laatste vraag en stellen vast dat onze politici maar weer eens plat op hun buik gegaan zijn voor harde valuta en flikkerende dollars!
Ronduit beschamend hoe méér en méér hypocrisie en plat opportunisme de bovenhand nemen en dat Nobelprijswinnaars zonder enige vorm van schaamte de laan worden uitgestuurd door die mensen die tijdens één van de vorige bezoeken van de Dalai Lama er alles aan gedaan hebben om op de éérste rij te zitten!
Vrienden van Tibet (www.vriendenvantibet.be)