Lezersbrief MO*54

In het opiniestuk Uribe’s gevaarlijke PR-stunt, over de toestand in het noorden van Zuid-Amerika, wordt een belangrijk aspect vergeten.
Verscheidene getuigenissen en verslagen, waaronder die van Amerikaanse veiligheidsdiensten, maken melding van de erg goede contacten die er vroeger bestonden tussen Pablo Escobar, ooit koning van de cocaïnehandel genoemd, en Uribe toen die moest toezien op het gebruik van vliegvelden. En iedereen weet hoe belangrijk vliegvelden zijn voor internationale handel.
De VS mogen dan wel beweren dat ze in Colombia de cocaïnehandel bevechten en daarvoor miljarden uitgeven, de realiteit is dat de cocaïneproductie in Colombia alleen maar toeneemt. Net zoals de productie van opium en heroïne in Afghanistan steeds maar in crescendo gaat. Het is niet omdat de VS stellen tegen drugs te zijn, dat dit ook zo is.
Zo was Laos tot 1975 de voornaamste bron voor opium en heroïne in de wereld. En 1975 was ook het jaar dat de VS het land moesten ontvluchten. En Afghanistan werd pas een belangrijke producent van opium en heroïne toen de VS rond 1990 daar met hun mujahedeen arriveerden. En die data liegen niet. Zoals ook de conclusie simpel is, men moet ze wel willen zien.
Willy Van Damme, Dendermonde-Grembergen

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.