Dossier: 
Alles Wordt Beter: aflevering 7

Het is ONZE energie! In gesprek met Nick Meynen

In aflevering 7 van de podcast “Alles Wordt Beter” gaat host Tjhoi Ng Sauw in gesprek met auteur en journalist Nick Meynen over de oorzaken en gevolgen van de huidige energiecrisis. Hoe kunnen we als gemeenschap opnieuw controle krijgen over de energiesector?

De energiecrisis is een complex weefwerk van oorlog, politieke keuzes en economische dynamieken. De meeste aandacht gaat – terecht – naar de ontploffende prijzen en de sociale gevolgen daarvan.

Opvallend minder aandacht naar het eigenaarschap van de energiebedrijven. Nochtans geloven sommigen dat de prijzen pas onder controle gebracht kunnen worden als de aandeelhouders van gedaante en dus ook van logica veranderen. Nick Meynen, auteur, journalist en medewerker van het European Environmental Bureau (EEB), en host Tjhoi Ng Sauw gaan hierover in gesprek in de 7de aflevering van de podcast Alles wordt beter. Meynen houdt zich vooral bezig met economische systeemverandering.

Beluister hier het gesprek.

De podcast is ook te vinden op Spotify en Apple podcast. Gewoon even zoeken op “Alles Wordt Beter”.

De podcast “Alles Wordt Beter” is een unieke samenwerking van tien media en denktanks. Meer info: alleswordtbeter.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2886   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift