Herbeluister: MO*journalist Kris Berwouts te gast bij Vroeg!

Hoe kan het conflict in Oost-Congo opgelost worden?

Het Nederlandse NPO-radioprogramma Vroeg! richt de aandacht deze week op vergeten conflicten. Om het te hebben over het conflict in Oost-Congo was MO*journalist en Congokenner Kris Berwouts te gast.

Afgelopen week uitten Congolezen nog maar eens hun frustratie tegenover VN-militairen die deel uitmaken van Monusco, de VN-vredesmissie in Congo. VN-basissen werden overvallen, vernield en geplunderd. Manifestaties draaiden uit op geweld, waarbij verschillende doden en gewonden vielen.

Al sinds de komst van die missie in 1999 hechten Congolezen weinig geloof aan de impact die Monusco zou hebben op het geweld. Tegelijk zorgen ook buurland Rwanda en de wederopstanding van rebellen voor oplopende spanningen in de regio.

Je kan het gesprek van onze Nederlandse collega’s met Kris Berwouts herbeluisteren bovenaan deze pagina, via de website van NPO Radio 1 of via je podcast-app.

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2886   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift