Walter Zinzen: ‘Media, blijf “wakker”!’

Podcast

Alles Wordt Beter: aflevering 16

Walter Zinzen: ‘Media, blijf “wakker”!’

Walter Zinzen: ‘Media, blijf “wakker”!’
Walter Zinzen: ‘Media, blijf “wakker”!’

Alles Wordt Beter

26 april 2023

De veelbesproken Terzake-aflevering over woke naar aanleiding van de aanval op de aanstelling van Dalilla Hermans als coördinator voor Brugge Culturele Hoofdstad 2030 doet het debat over de rol van nieuwsmedia opleven. Ng Sauw Tjhoi praat hierover met voormalig VRT-journalist Walter Zinzen.

Het debat over de rol van nieuwsmedia is weer springlevend, zeker sinds de veelbesproken Terzake-aflevering over woke na de aanstelling van Dalilla Hermans als coördinator voor Brugge Culturele Hoofdstad 2030. Host Ng Sauw Tjhoi gaat in de nieuwe aflevering van Alles Wordt Beter in gesprek met voormalig VRT-journalist Walter Zinzen.

Wat is de rol van nieuwsmedia eigenlijk? Die vraag stelden wij ons na de veelbesproken Terzake-aflevering over woke, naar aanleiding van de aanval op de aanstelling van Dalilla Hermans als coördinator voor Brugge Culturele Hoofdstad 2030. Zijn het woordvoerders van de politiek, zijn het verslaggevers, of moeten ze hun maatschappelijke rol als vierde macht toch nog meer opnemen en kritischer zijn? In aflevering 16 van Alles Wordt Beter praat Ng Sauw Tjhoi met voormalig VRT-journalist en MO*columnist Walter Zinzen over hoe hij de media wil wakker houden.

Hun gesprek wordt gevoed door bijdragen van Raf Njotea (freelance scenarist, presentator en opiniemaker), Hadjira Hussain Khan (student sociologie en freelance journalist), Pascal Debruyne (doctor in de politieke wetenschappen, moraalfilosoof en sociaal werker), een fragment van Jonathan Hendrickx (postdoctoraal onderzoeker in journalistieke studies aan de universiteit van Wenen, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB)) via ‘Snapt ge mij nu?’ en het opiniestuk van Jihad Van Puymbroeck (Covoorzitter Hand in Hand tegen racisme) en Nina Henkens (Algemeen coördinator Kif Kif vzw) uit de Vrije Tribune van Knack.

Beluister hier aflevering 16 van de podcast “Alles Wordt Beter”.

De podcast is ook te vinden op Spotify en Apple podcast. Gewoon even zoeken op “Alles Wordt Beter”.

De podcast “Alles Wordt Beter” is een unieke samenwerking van tien media en denktanks. Meer info: alleswordtbeter.be