Sing for the climate: 'Do it now'

‘Do it Now’ : De Clip

Op 19 juni kwamen meer dan 50 enthousiaste artiesten samen in de Marconi-studio van de VRT om er samen Sing for the Climate is samen zingen de song ‘Do it now’ te zingen.

Het lied is gebaseerd op de populaire Italiaanse melodie ‘Bella Ciao’. Stef Kamil Carlens, bekend van Zita Swoon, zorgde voor een swingend hedendaags arrangement.

Ook voor de dirigententaak kon gerekend worden op een uitmuntend vakman, Dirk Brossé.

‘Het aantal artiesten dat we hier bij elkaar hebben gebracht is indrukwekkend en het enthousiasme waarmee ze hier samen zingen is zo aanstekelijk. Het toont aan dat het thema hen nauw aan het hart ligt en dat de song een hit kan worden’, zegt Stef Kamil Carlens, die de muziek opnam samen met muzikanten als accordeonist Tuur Floorizoone, die net als alle andere artiesten gratis meedoen aan dit project.

Campagne

Het lied past in de campagne ‘Sing for the Climate’, een initiatief van Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie. Tijdens het weekend van 22 en 23 september zal het lied in meer dan 145 steden en gemeenten door vele duizenden mensen worden gezongen om zo hun bezorgdheid te laten weerklinken over de klimaatverandering.

‘We komen dicht bij het punt waarop het klimaat helemaal op hol zou kunnen slaan. Maar het is nog niet te laat. Onze stem moet heel luid klinken’, zegt Nic Balthazar die eerder al klimaatmanifestaties zoals ‘The Big Ask’ en ‘The Big Ask Again’ organiseerde.

Over de single

Milow, Lady Linn, Sioen, Veerle Baetens, Luc De Vos, Klaas Delrue, Frank Vander Linden, Rocco Granata, Koen Crucke … het zijn maar enkele van de meer dan 50 artiesten die hun stem al gaven aan het klimaat. Ook op 22 en 23 september zullen zij deelnemen aan één of meerdere zangmanifestaties als het in hun agenda past. Zo tonen ze hun oprecht engagement. 

De single werd uitgegeven in samenwerking met Universal Music en is vanaf 22 augustus te verkrijgen in de Free Record Shops en op iTunes.

Credits

 • Muziek: Trad/ Stef Kamil Carlens
 • Tekst: Nic Balthazar/ Stef Kamil Carlens
 • Productie: Stef Kamil Carlens

Muzikanten

 • Aarich Jespers: drums
 • Tomas De Smet: bas
 • Wim De Busser: piano
 • Tuur Florizoone: accordeon
 • Geert Hellings: banjo, gitaar
 • Stef Kamil Carlens: gitaar, Farfisa, klokkenspel
 • The Ambrassband: blazers
 • Gregor “Terror” Engelen: trompet
 • Angel Calvo Perez: trompet
 • Ruben Valle : altsaxofoon
 • Loes Minnebo: sousafoon, trombone

Solisten: Stef Kamil Carlens, Frank Vander Linden, Luc De Vos, Frederik Sioen, Milow, Klaas Delrue, Brahim, Veerle Baetens, Kommil Foo: Raf & Mich Walschaerts, Lady Linn, Rocco Granata, Koen Crucke, Hans Peter Janssens

Koor onder leiding van Dirk Brossé:

Veerle Baetens, Koen Crucke, Johan Heldenbergh, Ivan Pecnik, Jo Lemaire ,Brahim, Hans Primusz, Marijke Pinoy , Hans Peter Janssens, Miek en Roel Van Bambost, Frank Vander linden, Kris Baert, Jill Peeters, Dag Taeldeman , Sabine Hagedoren, Jim Cole, Lotte Pinoy, Dimitri Leue, Warre Borgmans, Lien Van de Kelder, Bart Cannaerts, Kris Wauters, Els de Schepper, Rocco Granata, Charel Van Domburg, Frederik Sioen, Vincent Goeminne, Fabrice Chan, Maaike Neuville, Andrea Croonenberghs, Lady Angelina, Martine Prenen, Coco jr. , Jan Schepens, Katja Retsin, Luc De Vos, Ben Roelants , Riet Muylaert, Steven Vromman, Barbara Dex, Klaas Delrue , Gunther Neefs, Michaël Pas, Raf & Mich Walschaerts, Lady Linn, Milow, Tom Van Landuyt, Tom Kestens

Kinderkoor Vlaamse Opera onder leiding van Hendrik Derolez

Laat een reactie achter

Javascript is vereist om dit formulier te gebruiken.

LEES OOK

MichaelisScientists (CC by-sa 4.0)
Het milieuagentschap van de Verenigde Naties waarschuwt in een nieuw rapport voor de ‘valse oplossing’ die bio-afbreekbare plastics bieden.
SFT HQ (CC by 2.0)
Het Tibetaanse verzet tegen de Chinese overheersing verplaatst zich van de steden naar het platteland. Dat besluit Human Rights Watch na een onderzoek van tientallen aanhoudingen.
Michel Temer (CC by 2.0)
Brazilië krijgt steeds vaker politieke leiders die geen band hebben met de kiezer. Het is een van de oorzaken van de zware politieke crisis waarin het land zich bevindt.
© Acervo Fotográfico da Câmara dos Deputados
Brazilië, beleeft een periode van “politique à la politicienne”. De politieke krachten staan loodrecht tegenover elkaar met als inzet het presidentschap.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.