JD (CC BY 2.0)
Nieuws

Caraïben: 'Klimaattop Parijs zal bepalen of wij overleven'

Caraïbische leiders hebben een gemeenschappelijk standpunt ingenomen over de klimaatverandering, in de aanloop naar de VN-klimaattop in Parijs eind 2015. 'Als de zeespiegel anderhalve meter stijgt, zal vier vijfde van de Bahama’s zoals we die nu kennen verdwijnen.'
Nieuws

"Delhaize komt beloften rond ontbossing niet na"

Supermarktketen Delhaize zegt ontbossing uit zijn toevoerketens te willen weren. Maar het huidige palmoliebeleid van het bedrijf wijst daar niet op, zegt milieuorganisatie Greenpeace.

Chinese vraag naar soja bepalend voor westerse landbouw

De afgelopen decennia is de wereldwijde oogst van soja verzestienvoudigd. De grootste vraag komt uit China, dat soja voornamelijk gebruikt als voeder voor varkens en gekweekte vis. En daarin schuilt een probleem, zegt milieuactivist Lester Brown.
Nieuws

Braziliaanse rechter stopt megadam Belo Monte

Het vervolgverhaal van de Braziliaanse Belo Montedam is nog niet ten einde. Vorige maand kreeg het project eindelijk groen licht van het Braziliaanse milieuagentschap Ibama, maar nu heeft een rechter alle werken stilgelegd.
Nieuws

Nooit te jong om over aids te leren

Kinderen in de Caraïben kunnen al vroeg leren hoe gevaarlijk aids en wat je kan ondernemen om niet met HIV besmet te raken. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers na een experiment met kinderen van 10 en 11 op de Bahama’s.
Nieuws

Wereldbank en VN willen kleptocraten aanpakken

De Verenigde Naties en de Wereldbank hebben gisteren (maandag) plannen gelanceerd om geld dat corrupte leiders stelen, terug te vorderen. Dat geld willen ze besteden aan gezondheidszorg en ontwikkeling.