energytransition.org (CC BY-SA)
Zeronaut

Een heldere planning van de kernuitstap graag, en wel meteen

Is Duitsland beter dan België? Waarom kunnen wij hier niet vasthouden aan een eenduidige planning rond de kernuitstap?
Climate Alliance Org (CC BY-NC 2.0)
Zeronaut

Syrië zal dan toch Parijsakkoord ondertekenen. VS raakt geïsoleerd op COP23

De Syrisch Arabische Republiek, kondigde op de tweede dag van de COP23 in Bonn aan dat het heeft besloten om het Parijsakkoord te onderteken. Daarmee isoleert het de Verenigde Staten verder in het kamp van klimaatsceptici.
Fiji eilandstaat klimaatverandering
Zeronaut

De internationale klimaatgemeenschap daalt neer in Duitsland

Niet zo ver van Duitslands grootste bron van CO2-uitstoot gaat op maandag de jaarlijkse internationale klimaatconferentie van de Verenigde Naties van start. Hoewel Duitsland voor velen een voortrekker is in het klimaatdebat, zal Angela Merkels regering het gebrek aan groene hervormingen moeten verantwoorden.
© SustEcon Conference
Zeronaut

Zijn academici en economisten dan toch groene revolutionairen?

‘Heerlijk vond ik het, academici, weldenkende mensen die vanuit hun analyse komen tot dergelijke revolutionaire praat’, schrijft zeronaut-blogger Mike Van Acoleyen. Hieronder een bloemlezing van de meest treffende uitspraken die hij sprokkelde tijdens een conferentie over duurzaamheid en economie aan de Freie Universität Berlin.
UNclimatechange (CC BY-NC-SA 2.0)
Zeronaut

Waargemaakte beloftes afvinken op de klimaattop in Bonn

In de Duitse stad Bonn vindt de komende twee weken een internationale klimaatconferentie plaats, georganiseerd door het United Nations Framework for the Convention on Climate Change, of UNFCCC. Deze zogenaamde inter-sessie moet de klimaattop COP23 in november voorbereiden. In de aanloop naar de nieuwe COP worden meer dan ooit klimaatbeloftes waarge ...
Visualhunt (CC0)
Zeronaut

Klimaattop in Bonn: blijft België in nonchalance steken?

In de Duitse stad Bonn vindt de komende twee weken een internationale klimaatconferentie plaats, georganiseerd door de UNFCCC (het United Nations Framework Convention on Climate Change). Deze zogenaamde inter-sessie moet de klimaattop COP23 in november voorbereiden. Blogger Arthur Wyns is ter plaatse en neemt de klimaattop onder de loep.
Zeronaut

Denemarken vestigt wereldrecord windenergie

In 2014 was 39,1% van de Deense elektriciteit afkomstig van windturbines. Op een goeie dag in januari haalt het land 61,7 %, in juni daalde het gemiddelde dan weer tot 23%. Ter vergelijking, de Belgische teller stond eind 2013 gemiddeld op 4,6%.
Zeronaut

Positief signaal tegen ontbossing op mini-klimaattop

Zeronaut

Qmilk maakt textiel uit niet-drinkbare melk

Zeronaut

Duitse Energiewende beter dan 's lands Austerität

Duitsers pakken de zaken graag grondig aan. Een van de meest treffende voorbeelden daarvan is de energietransitie (of ‘Energiewende’).