CC0
Wereldblog

In de hemel is geen plaats voor zwarte jongens zonder geld, verstopt in een landingsgestel

Een groep van Vriendschap zonder Grenzen trok naar Guinee om er de jongens Yaguine en Fodé te herdenken. Twintig jaar geleden verstopten ze zich in het landingsgestel van een Sabena-vliegtuig. Een terugblik naar twintig jaar geleden. 
© AZG
Wereldblog

Ik laat hem niet in de steek

Het verhaal van Luis Encinas, noodhulpcoördinator in Macenta, in het zuidoosten van Guinee, vanaf de eerste dagen van de ebola-epidemie. “Hier zit ik weer achter mijn laptop, die wellicht mijn dierbaarste gezel is geworden. Ik durf niet achterom te kijken.”
Michel Van Herp aan het werk in Guinee
Wereldblog

De realiteit van een ebola-epidemie

"Ik was thuis in Brussel toen ik een bericht kreeg over een vreemde ziekte die was uitgebroken in het zuiden van Guinee, in Guéckédou. Er werd gedacht aan lassakoorts, maar zodra ik de beschrijving van de symptomen las, wist ik zeker dat het om het ebolavirus ging. Enkele dagen later was ik ter plaatse." Epidemioloog van Artsen Zonder Gre ...
Mariano
Wereldblog

Ebola: rap zijn om epidemie in te perken

Mariano Lugli werkt normaliter als adjunct-directeur operaties in Génève. Toen ebola in maart in Guinee uitbrak, reisde hij voor Artsen zonder Grenzen naar het land om de noodhulpoperatie te coördineren. Inmiddels is zijn vervanger aangekomen en is hij terug in Europa.
© Luis Encinas
Wereldblog

Ebola, geen vaccin, geen medicijn

Op 22 maart werd voor het eerst in de geschiedenis van Guinee een ebola-epidemie uitgeroepen door het ministerie van Volksgezondheid. De laatste officiële cijfers spreken van 86 mogelijk besmette personen en 59 sterfgevallen. De absolute prioriteit voor de teams ter plaatse is het opsporen van mensen die mogelijk besmet zijn en hen dan isoleren en ...