Pixabay
Nieuws

Rijk land biedt niet per se het beste onderwijs

In een rijk land wonen biedt geen garantie op kwaliteitsonderwijs voor elk kind. Kinderen in minder rijke landen doen het vaak beter op school, ondanks het feit dat het onderwijsbudget daar lager is, zegt het VN-kinderfonds Unicef.
Arvīds Barānovs
Nieuws

Letland achttiende land in eurozone

Letland krijgt op woensdag 5 juni groen licht van de Europese Commissie om het achttiende lid van de eurozone te worden, schrijft EurActiv. In Letland zelf wordt dat nieuws niet altijd even enthousiast onthaald.
MO*
Nieuws

De Sovjeterfenis in beeld: de westrand

Op 25 december is het precies twintig jaar geleden dat de Sovjetunie officieel ophield te bestaan. MO* reisde de voorbije jaren door heel wat voormalige Sovjetrepublieken, van Tallinn tot Vladivostok, en blikt terug met een reeks pakkende beelden. In deze aflevering: de westrand van de Sovjetunie, met de Baltische staten, Estland, Letland en Litouw ...
Nieuws

Baltische staten beschuldigd van discriminatie

De Russische minderheden in zowel Letland, Estland en Litouwen klagen over grootschalige schendingen van hun politieke en sociale rechten.
Nieuws

Landen rond Baltische Zee houden achtste top

Elf landen rond de Baltische Zee zijn in Vilnius samengekomen voor de achtste top, waar ze hun visie voor 2020 presenteerden. Economische, ecologische en sociale aspecten staan centraal.
Nieuws

Straatprotesten in Letland en Bulgarije

In Riga en Sofia zijn gisteren en eergisteren honderden mensen slaags geraakt met de politie. In beide hoofdsteden kwamen burgers op straat om hun onvrede met de economische terugval en de ontoereikende, kwakkelende politieke aanpak ervan.