Prami.ap90 / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)
Nieuws

Geen enkel land haalt WHO-limiet voor luchtvervuiling

Geen enkel land haalt de luchtkwaliteitsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie, en slechts in 3 procent van de steden blijft de luchtvervuiling binnen de perken. Dat is de conclusie van het jaarlijkse World Air Quality Report van het Zwitserse bedrijf IQAIr.
© IPS / Catherine Wilson
Analyse

Ecologische én financiële crisis bedreigt de Stille Oceaan: ‘Wij zijn afhankelijk van de zee’

De kleinste eilanden in de Stille Oceaan trekken aan de alarmbel: als we onze klimaatambities niet nakomen, zal het leven op de eilandegroepen er onhoudbaar worden. Ze vrezen voor zowel een ecologische als een financiële crisis, omdat veel mensen sterke afhankelijk zijn van de visserij.
© Marie Herman
Wereldblog

Ode aan een droom in ondergang

Ode aan een droom, aan een cultuur en manier van leven vol diversiteit en respect voor de natuur. Ode aan de Kanaks, aan een paradijs in Nieuw-Caledonië. In hoeverre is het een droom? Hoe lang zal deze nog stand houden? 
Nieuws

Nieuw-Caledonië wacht op dekolonisering

Van 18 tot 20 mei 2010 komt het Speciaal Comité voor Dekolonisering van de Verenigde Naties samen in Nouméa, hoofdstad van Nieuw-Caledonië. In 2014 wordt er daar een onafhankelijkheidsreferendum georganiseerd.
Nieuws

Franse verkiezingen in vijf continenten

Alle ogen zijn vandaag op de eerste ronde van de Franse verkiezingen gericht. Maar er is weinig aandacht voor de anderhalf miljoen kiezers die verspreid over vijf continenten in overzees Frankrijk wonen. De kandidaten verloren dit kiespubliek niet helemaal uit het oog.