UN Photo/Sophia Paris / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)
Analyse

Cubaanse artsen wereldwijd gegeerd in strijd tegen COVID-19

Cubaanse artsen hebben de afgelopen decennia heel wat ervaring opgedaan met rampen en infectieziekten. Daardoor staan ze nu heel wat landen bij in hun strijd tegen COVID-19, en dat is een belangrijke bron van deviezen voor Cuba.
CC0 Public Domain
Analyse

Wilders geeft extremisten in Pakistan enorm cadeau

Cartoons kunnen de wereld in vuur en vlam zetten. Geert Wilders lijkt dat een goed idee te vinden, want niet alleen pakte hij deze zomer uit met een nieuwe provocatie, hij schrapte zijn initiatief ook net een dag nadat in Pakistan een mars op de hoofdstad begon. Winnaars: de harde islamisten in Pakistan.
Opinie

Migranten zijn gelukzoekers, maar ook verdrietvinders

Hoe meer we integreren, hoe meer verwijderd we geraken van onze familie. Tegelijkertijd worden we in het Westen gezien als mensen die hier niet horen. De Nederlands-Pakistaanse auteur Naema Tahir gaf er een lezing over die we hier integraal overnemen.
© Reuters / Charles Platiau
Analyse

#BrusselsAttacks: 'Trap niet in de val!'

MO* contacteerde commentatoren in Afghanistan, India, Jordanië, Libanon en Pakistan, landen waar de haatkaravaan lang voor Brussel toesloeg. We stelden hen vragen die ook voor België en Brussel relevant zijn.
Public domain
Opinie

Moeten we opnieuw bang zijn van een vuile bom?

Enkele weken geleden werd ontdekt dat een topman van het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol geobserveerd werd. De overheid besliste militaire bewaking te plaatsen aan al onze nucleaire sites. Expert Luc Barbé vraagt zich af of we vandaag bang moeten zijn van een zogenaamde vuile bom.
Arjumand Mahmood
Interview

Pakistaanse kinesiste over haar terugkeer naar het leven in constante angst

Studenten uit het Zuiden komen bij ons studeren met de hoop op een goed diploma. Het magazine Verrekijkers sprak met een Pakistaanse fysiotherapeute die met haar Belgisch diploma terugkeerde naar haar thuisland. 'Met mijn kennis wil ik graag een steentje bijdragen aan de maatschappij,' aldus Arjumand Mahmood.
Zeronaut

Petitie vraagt Nobelprijs voor 15-jarige Malala Yousafzai

De petitie om de Nobelprijs voor de vrede te vragen voor
Zeronaut

'Grondwater stress index' toont kwetsbare landbouwgebieden

Nusrat Fateh Ali Khan
Nieuws

Het favoriete festivalmoment van Gie Goris

Tijdens de zomermaanden stellen de MO*redacteurs hun favoriete festivalmoment voor op MO.be. Eerste in het rijtje is hoofdredacteur Gie Goris. Hij gaat terug naar Sfinks Festival, editie '88. Daar zag hij Nusrat Fateh Ali Khan aan het werk.
Nieuws

Link tussen Russische hitte en overstromingen Pakistan

De enorme overstromingen in Pakistan en de zes weken durende hittegolf in Rusland hebben rechtstreeks met elkaar te maken, blijkt uit atmosferisch onderzoek. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de twee rampen ook een gevolg van de klimaatverandering.

Europa stuurt illegale Pakistanen naar huis

Pakistan worstelt met een van de ergste rampen in de geschiedenis van het land, en net nu heeft de Europese Unie beslist dat illegale Pakistanen in de EU terug naar huis moeten. Mensenrechtenorganisaties spreken van een barslechte timing.
Nieuws

Noorwegen schoolt migranten om tot ontwikkelingsbankiers

Pakistaanse migranten die geld bijeenbrengen voor de ontwikkeling van hun geboortedorp, krijgen daar sinds vorige maand een even groot bedrag bovenop van de Noorse regering. De Noorse ontwikkelingssamenwerking hoopt dat de migranten op die manier meer productief gaan investeren.

Pagina's