Lock the Gate Alliance (CC by 2.0)
Nieuws

Woede in Pacific over klimaatdoelen Australië en Nieuw-Zeeland

Als Australië en Nieuw-Zeeland niet bereid zijn hun klimaatdoelen aan te scherpen, zullen de kleine eilandstaten in de Pacific hen wellicht te vragen te vertrekken van het Pacific Islands Forum (PIF) dat vandaag begint in Port Moresby, de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea.
CC Mark Kenworthy
Nieuws

Palau roept zichzelf uit tot enorm zeereservaat

De president van de eilandstaat Palau heeft zijn land integraal uitgeroepen tot zeereservaat. Commerciële visserij is daardoor niet meer mogelijk op een oppervlakte ter grootte van Frankrijk. 
CC Klaus Stiefel
Nieuws

In Palau zijn haaien levend meer waard dan dood

In de wateren van Palau kunnen haaien rekenen op een veilige haven zo groot als Frankrijk. Ze worden beschermd en zorgen op hun beurt voor een goed draaiend haaientoerisme. Dit beleid leverde het land de Future Policy Award op.
Nieuws

Walvissen voortaan veilig rond Palau

Palau, een archipel in de Stille Oceaan, heeft zijn territoriale wateren uitgeroepen tot reservaat voor walvissen, zeekoeien, haaien en andere bedreigde zeedieren. Palau was nochtans een traditionele bondgenoot van Japan als het om de jacht op walvissen ging.
Nieuws

“Veiligheidsraad moet klimaatzondaars straffen”

De VN-Veiligheidsraad moet sancties opleggen aan landen die te veel broeikasgassen uitstoten. Dat vinden de zogenaamde kleine eilandstaten, gebieden in de Stille Oceaan die onder de golven verdwijnen als de zeespiegel stijgt.