USAID (CC0)
Opinie

Waarom de Afrikaanse Unie maar geen vrede bereikt

Ondanks haar goede intenties slaagt de Afrikaanse Unie er maar niet in de vrede te bewaren in haar lidstaten. Chris Changwe Nshimbi, onderzoeksdirecteur aan de universiteit van Pretoria, analyseert hoe dat komt.
UNAMID / Albert Gonzalez Farran (CC BY-NC-ND 2.0)
Analyse

11 procent van de wereld heeft honger, 13 procent volwassenen is obees

De nieuwe editie van The State of Food Security and Nutrition in the World, een VN-rapport dat de strijd tegen honger en ondervoeding in kaart brengt, is scherp. De goede resultaten van de afgelopen jaren stagneren. Ondertussen loert ook obesitas om de hoek.
Jennifer McKellar/IPS
Nieuws

"Zet drones in tegen stropers"

De strijd tegen wildstropers is tegelijk een strijd tegen terroristen. Zet daarom onbemande vliegtuigen in, stelt een Amerikaanse topmilitair voor.
Nieuws

Sri Lankanen al bijna 2 jaar in handen van Somalische piraten

Zeven Sri Lankanen worden al bijna twee jaar gegijzeld door Somalische piraten. Hun gezinnen krijgen weinig steun van de autoriteiten en zijn de wanhoop nabij.
International Rice Research Institute
Nieuws

Droogte in Afrika en overstromingen in Azië door La Niña

Terwijl de Hoorn van Afrika zwaar lijdt onder de droogte, kampt Azië met zware overstromingen. Wetenschappers zijn het erover eens dat niet broeikasgassen maar wel La Niña schuld treft. Sommigen zien de opwarming van de aarde echter als achterliggende reden voor de enorme impact van het meteorologische fenomeen.
Nieuws

Somalische piraten zeer actief

Het probleem van de Somalische piraten is nog altijd niet opgelost. De voorbije maand waren ze zelfs uitgesproken actief. Veertien schepen zouden gekaapt zijn en minstens zestien aanvallen verijdeld.