Radio

Radio Mukambo: Top 30 van 2015 (I)

Het jaar is zo goed als voorbij, het is dus tijd voor Radio Mukambo's beste platen van het jaar. Van Afrika tot Argentina, van Brazilië tot België en van Jamaica tot de States, deze podcast neemt je mee naar de beste afrobeat, reggae, Latin sounds, Afro-grooves en gipsy-ska van 2015!
Radio

Radio Mukambo: Muzikale erfenis

Deze week neemt Lura ons vanuit Lissabon mee op reis naar Kaalverdië op de sounds van haar heerlijke coladeira en funana. Met 'Herança' levert ze het album van de week op Radio Mukambo.
Radio

Radio Mukambo: Electro-Roots uit Brazilië, Jamaica & Ethiopië

Deze week duiken we in de elektronische roots van Noord/Oost Brazilië met de nieuwe Kafundó compilatie, van Ethiopië met uKanDanZ (donderdag in De Centrale, Gent) en van Jamaica met Omar Perry die zaterdag in de VK zijn nieuwe album “Be Cool” voorstelt, onze cd van de week.
Radio

Radio Mukambo: Fifa of favela?

Heel wat reggae op Radio Mukambo want deze week komen zowel de nieuwe Jamaicaanse reggaeprinses Jah 9 als de Braziliaanse Flavia Coelho naar België.
CD van de week: Alma Afrobeat Ensemble – It's Time
Radio

Radio Mukambo: Sociale onzekerheid

Veel afrobeat gezien Alma Afrobeat Ensemble het album van de week levert, 'It's Time', hoogtijd voor verandering. Het album wordt zaterdag voorgesteld in Barcelona. Terrakota waarschuwt ook voor sociale onzekerheid. De Portugese Afro-reggae-fusie band doet vrijdag een concert in Lissabon om fondsen te werven voor de opname van zijn zesde album.
Radio

Radio Mukambo: Dia de Zumbi

Op 20 november wordt in Brazilië de Dag van het Zwarte Bewustzijn (Dia da Consciência Negra) gevierd als herdenking van de grote vrijheidsstrijder Zumbi dos Palmares. I.F.Á. Afrobeat treedt op in Salvador, BNegão in Rio en DJ Mukambo zal in Rio op het straatfeest Rádio Rua en op de Dia de Zumbi (Bola Preta) mixen als eerbetoon aan de rijke Afro-Br ...
Radio

Radio Mukambo: Black Resistance

November is in Brazilië de Maand van het Zwarte Bewustzijn (Consciência Negra), op 21/11 wordt de verjaardag van Zumbi dos Palmares gevierd, een van de grootste vrijheidsstrijders tegen de slavernij in koloniaal Brazilië. Een maand lang brengt Radio Mukambo hulde aan de erfenis van de Afrikaanse cultuur met muziek uit Afrika en de diaspora. Op deze ...
Radio

Radio Mukambo: Pan-Afrikaanse diaspora

Baba Commandant en zijn Mandingo Band komen helemaal uit Burkina Faso om ons te doen shaken op hun 'Burkinabeat', een mix van Mandinkamuziek met highlife, afrobeat en andere Afrikaanse invloeden. Vrijdag in de Vooruit (Gent) en zaterdag bij Ateliers Claus (Brussel) stellen ze hun nieuwe album 'Juguya' voor, onze cd van de week.
Radio

Radio Mukambo: Roots Revisited

Tiken Jah Fakoly komt zaterdag naar het Vrijheidsfestival om zijn tiende album 'Racines' voor te stellen, het album van de week op Radio Mukambo. Op Racines brengt de Afrikaanse leeuw hulde aan de grote heren van de Jamaicaanse reggae door de grote klassiekers waarmee hij opgroeide in Ivoorkust te coveren.
Album van de week: Gaspar Z'África Brasil – Rapsicordélico
Radio

Radio Mukambo: Afro-Brazilië en Felabration Brussel

Radio Mukambo zat er al maanden op te wachten en eindelijk is ie er, onze cd van het jaar: 'Rapsicordélico' van de Braziliaanse rapper Gaspar Z'África Brasil! Een heerlijke mix van hiphop met Afro-Braziliaanse ritmes en invloeden uit het noordoosten.
Radio

Radio Mukambo: Freedom Now!

Radio Mukambo neemt het deze week op voor Luaty Beirão aka Ikonoklasta, de geëngageerde Angolese rapper die al drie maanden gevangen zit in Luanda op beschuldiging van een geplande staatsgreep. Sinds drie weken is hij in hongerstaking. Zijn situatie is kritiek.
Radio

Radio Mukambo: Let's Felabrate!

Deze week heel wat afrobeat op Radio Mukambo want oktober staat voor Felabration, de viering van de muziek, het leven en de strijd van Fela Kuti. We kijken uit naar Felabrations met DJ Mukambo in Rio de Janeiro, Antwerpen en Brussel en daarnaast ook de Fela Days in Rio en Salvador, kondigen de komst van “Mr. Golden Voice of Africa” Pat ...

Pagina's