© Kris Janssens
Wereldblog

Als leeuwen in een kooi

Een trip naar Sihanoukville is als een jaarlijks bezoek aan een opgroeiende tiener. Je kan nooit voorspellen hoe die in de tussentijd veranderd is, schrijft Kris Janssens in zijn wekelijkse blog over Cambodja.
© Voices of East Anglia
Wereldblog

Waarom de Japanse vrouw nog niet kan schitteren

Shinzo Abe’s kabinet sprak in zijn eerste termijn als president over gendergelijkheid als een bedreiging voor de Japanse cultuur en familiewaarden. Ondertussen maakte hij er tijdens zijn tweede termijn zijn paradepaardje van.
Charles Chan (CC BY-ND 2.0)
Wereldblog

Alibaba, keizer op Singles' Day

Vandaag geen Wapenstilstand in China, wel Singles’ Day. Deze dag staat in het teken van vrijgezellen, gesymboliseerd door de vier ééntjes in de datum. Chinezen vieren dit al langer, maar het grote online commerciële gestoei gekoppeld aan deze traditie begon pas enkele jaren geleden.
© Jonas Van Weerst
Wereldblog

Het Vietnamese omnibedrijf

De voorbije zomer was ik met mijn vriendin in Vietnam. Naast job- en woonmogelijkheden hebben we er vooral veel oerwoud, dorpjes, eilanden, strandjes en wandelroutes verkend. Maar wat ons het meeste bijbleef, is de Vietnamese handelsgeest. Die is onovertroffen.
© Amelie Peulen
Wereldblog

Ontwikkelingssamenwerking in middeninkomenslanden?

De rol van middeninkomenslanden is al geruime tijd onderwerp van debat binnen de sector van ontwikkelingssamenwerking. Hierbij gaat het zowel om de rol van deze landen als ontvangers van ontwikkelingshulp, als donoren.
Nigel Goodman (CC BY-NC-ND 2.0)
Wereldblog

De strijd van Filipino's aan het werk in het buitenland

Een groot deel van de Filipino's rekent op de financiële hulp van OFW's (Overseas Filipino Workers). Een vierde van de bevolking, zo’n 25 miljoen inwoners, leeft onder de armoedegrens. In de Filipijnen is niet genoeg werk dus richten Filipino’s zich op het buitenland. Volgens de Philippine Statistics Authority woont en werkt zo’n ...
 Michael Knapek (CC BY 2.0)
Wereldblog

De vergrijzing van de flowerpower in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land vol wildernis, verlaten stranden en zuivere wateren. In de jaren zestig werd het eiland overspoeld door Europese hippies, op zoek naar zichzelf en naar het paradijs. Dan is de keuze voor dit paradijs hier niet meer dan logisch, je kunt namelijk niet verder reizen vanuit het oude continent. Hebben de vrije geesten van toen ...
Wereldblog

Nieuw-Zeeland: het beloofde land van de Indiërs

Duizenden Indiërs vliegen jaarlijks naar Nieuw-Zeeland met de hoop er een nieuw leven te beginnen. Moegetergd door de slechte levensomstandigheden en corruptie in hun thuisland zoeken ze hun heil ergens anders. Een kijk in het leven van de Indische gelukszoekers.
Kristina D.C. Hoeppner (CC BY-SA 2.0)
Wereldblog

Nieuw-Zeeland, belachelijk duur

De Nieuw-Zeelanders zijn een vriendelijk, gastvrij volk, ik heb erg genoten van mijn verblijf. De prijzen zijn echter allesbehalve aangenaam. Welkom in het land waar je tien dollar betaalt voor een zak chips en twaalf dollar voor een kebab!
Stop the TPPA (CC BY 2.0)
Wereldblog

De ondermijning van de Nieuw-Zeelandse democratie

Het TPPA (Trans-Pacific Partnership Agreement) is een voorgesteld handelsakkoord dat onderhandeld wordt tussen de Verenigde Staten en elf andere landen, respectievelijk:Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Peru, Chili, Singapore, Mexico, Brunei, Maleisië en Vietnam. In dit artikel zal ik een korte inleiding geven en de rol van Nieuw-Zeeland toe ...