© Bart Van Dijk
In beeld

De Belgische mijnen in kaart gebracht

Van dolomiet uit Namen tot zand in Oostende, van grind in Limburg tot porfier uit Quenast: er worden best nog waardevolle grondstoffen ontgonnen in ons land, en véél. Wat vind je nog in de Belgische bodem, en waar? Raf Custers sprong voor MO* deze zomer de fiets op en zocht het uit. Want achter de geologische rijkdom zitten ook de grotere verhalen ...
© Brecht Goris
In beeld

‘We zijn een samenleving van altruïsten die bestuurd worden door psychopaten’

Op 26 oktober gaf George Monbiot een MO*lezing in deSingel in Antwerpen. Na die lezing stelde MO*journaliste Tine Hens nog een aantal vragen over het nieuwe verhaal dat Monbiot bepleit. Hoe democratisch is het, en welke economie doet het draaien?
In beeld

Game over voor TTIP? De manifestatie in beeld gebracht

Op 20 september kwamen in het centrum van Brussel duizenden mensen samen om te protesteren tegen de TTIP- en CETA-handelsakkoorden. CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) is het verdrag tussen de EU en Canada en TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) tussen de EU en de VS. Enkele MO*redacteurs trokken met een cam ...
© Wiepke Boogaerts
In beeld

Van de dumpster tot de feestdis

Bij elke schakel van de lange weg die voedsel aflegt tot ons bord, worden producten weggegooid of niet geselecteerd voor de markt. MO* gaat mee op stap met skippers die hun feestmaal uit de afvalcontainers van plaatselijke supermarkten halen.
Jeroen Janssen
In beeld

Terug naar Doel

‘Een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers.’ Die zin doet iedereen meteen denken aan Asterix en Obelix en hun Gallische dorpje dat het leven van de Romeinse bezetters vergalde. Anno 2012 ligt die kleine nederzetting in Vlaanderen.
Jeroen Janssen
In beeld

Terug naar Doel - extra

Tekenaar Jeroen Janssen maakte voor het februarinummer van MO*magazine de stripreportage Terug naar Doel. Daarin schetst hij aan de hand van prachtige tekeningen de sfeer in het tot verdwijnen gedoemde polderdorp. Voor MO.be stelde hij nog enkele extra tekeningen ter beschikking.