(c) Wendy Wuyts
Wereldblog

Wat de Mexicaanse tortilla mij leert over de nadelen van de zelfhulpcultuur

Wereldblogger Wendy vertelt wat ze leert uit de studie van tortillas, de basis van de Mexicaanse keuken, over de gezondheid van de Mexicaanse burger en maatschappij.
© Break Free From Plastic
Nieuws

Coca-Cola, Pepsi en Nestlé grootste merken onder plasticvervuiling

Coca-Cola, PepsiCo en Nestlé zijn de merken achter de meeste plastic stukken afval die overal ter wereld worden verzameld in opruimacties op stranden. De bedrijven moeten dringend verantwoordelijkheid ...
Mary Crandall (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Schaliegas steeds schadelijker voor watervoorraden in VS

De hoeveelheid water die in de VS verbruikt wordt voor fracking, een methode om schaliegas en -olie te winnen, is met 770 procent gestegen tussen 2011 en 2016. Dat blijkt uit onderzoek van de Duk ...
Mike Mozart CC BY 2.0
Nieuws

Jeansgigant Levi's legt zichzelf streng klimaatdieet op

Kledingproducent Levi Strauss & Co. stelt zichzelf ambitieuze klimaatdoelen: het bedrijf wil de eigen uitstoot van broeikasgassen met 90 procent verminderen tegen 2025.
Public domain (CC0)
Nieuws

Nieuw transportsysteem voor mango en avocado helpt boeren in Haïti

In Haïti zijn de eerste stappen gezet voor de export van avocado’s. Ook is een aanzet gegeven voor de verandering van het transportsysteem voor mango en avocado. Dat zal leiden tot betere prijze ...
Thought Catalog/Unsplash (CC0)
Reportage

Mogen we nog smullen van de heerlijk smeuïge avocado?

Avocado’s zijn razend populair. Maar onze avocadohonger heeft ook een serieuze impact op de watervoorraad, het ecosysteem en de lokale bevolking aan de andere kant van de wereld. Willen we ...
Nieuws

Circulariteit in de mode: onderzoekers maken leder uit fruitafval

Lederen schoenen gemaakt van fruitafval, jurken van schimmels. In het Circular Fashion Lab in Wageningen worden duurzame grondstoffen ontwikkeld voor de textielindustrie. Die sector is na olie immers ...
Annie Spratt/Unsplash (CC0)
Nieuws

Vlees en zuivel mijden is beste voor milieu

Vlees- en melkproducten vermijden is veruit de beste manier om je impact op het klimaat, maar ook op landgebruik en biodiversiteit te verminderen. Dat blijkt uit een nieuw, grootschalig onderzoek in S ...
Public Domain (CC0 1.0)
Opinie

Betalen we genoeg voor ons voedsel?

Een goedkope tomaat kan in werkelijkheid veel meer kosten dan de prijs doet vermoeden. Danielle Nierenberg van Food Tank en Emily Payne, publicist over voedsel en landbouw, pleiten voor een diepgaande ...
Taz (CC BY 2.0)
Interview

‘Wereldwijde voedselsysteem moet op de schop’

Met 800 miljoen mensen die honger lijden, is het duidelijk dat het wereldwijde voedselsysteem niet werkt. Maar nooit eerder waren er meer kansen, kennis en vaardigheden om daar iets aan te veranderen, ...
Jason Blackeye/Unsplash (CC0)
Analyse

Droogste landen hebben enorm potentieel voor zonne- of windenergie

De wereldwijde vraag naar elektriciteit zal aanzienlijk toenemen en voor de opwekking van energie is vaak veel water nodig. Landen waar waterschaarste heerst doen er dus goed aan om op tijd over te sc ...
Guido Jansen (CC0)
Nieuws

Houtpellets: hernieuwbaar maar niet klimaatneutraal

'De terugkeer naar het houtvuur is slecht voor onze wouden en voor het klimaat', zegt William Schlesinger, emeritus-voorzitter van het onafhankelijke onderzoekscentrum Cary Institute of Ecosystem Stud ...

Pagina's