Adam Cohn (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Tientallen landen sloten in 2020 internettoegang af voor hun bevolking

Vorig jaar hebben net geen dertig landen samen minstens 155 keer de toegang tot het internet afgesloten of beperkt. Het belette miljoenen mensen om te werken, te studeren of te communiceren.
© Walter Velásquez
Nieuws

Robot geeft kinderen les in de afgelegen Peruaanse Andes

In een afgelegen dorp in de Peruaanse Andes staat een robot voor de klas. De robot werd ontworpen door docent Walter Velásquez, die zo tijdens de coronacrisis de kinderen toch van lesmateriaal wil voorzien.
Eric Langhorst CC BY-NC-ND 2.0
Nieuws

Google Street View auto’s gaan ook luchtvervuiling meten

Auto’s die beelden maken voor Google Street View zullen in verschillende steden worden uitgerust met sensors die de luchtvervuiling meten.
Public domain (CC0)
Nieuws

Internetmanipulatie bedreigt verkiezingen Latijns-Amerika

Met verkiezingen in zes Latijns-Amerikaanse landen dit jaar maken deskundigen in de regio zich zorgen over manipulatie op sociale media om politieke campagnes te beïnvloeden.
© Thelma Mejía/IPS
Nieuws

Hondurees meisje bouwt succesvol digitaal platform tegen tienerzwangerschappen

In het afgelegen Hondurese vissersdorpje Plan Grande heeft een zestienjarig meisje een succesvol online platform ter preventie van tienerzwangerschappen opgezet. Met haar idee haalde ze een subsidie binnen zodat haar project binnenkort wordt uitgebreid.
Eric Vernier (CC BY-SA 2.0)
Nieuws

IT-sector Cuba bevindt zich in een grijze zone

In geen Latijns-Amerikaans land is het zo pover gesteld met het internet als in Cuba. Jonge ondernemers willen dat veranderen maar botsen op de grenzen van de hervormingen.
lecates (CC BY-NC 2.0)
Nieuws

Latijns-Amerika loopt achter bij ontwikkeling van internet

Latijns-Amerika investeert veel te weinig in het internet. De regio scoort daardoor slecht voor onder meer snelheid en veiligheid.  
CC BY-NC-SA 2.0 PR/Roberto Stuckert Filho
Nieuws

Brazilië versterkt privacy op internet

Met zijn nieuwe internetwet is Brazilië internationaal een pionier, zeggen waarnemers. De wet versterkt de privacy van de internetgebruikers.
Nieuws

Google zet volgspot op ontbossing

Global Forest Watch, een baanbrekend initiatief van zoekgigant Google, biedt iedereen de mogelijkheid om ontbossing op de voet te volgen. De site combineert daarvoor satellietbeelden met crowdsourcing en open data.
Nieuws

Venezuela haalt versleten mobiele telefoons apart op

De Venezolanen kunnen voortaan hun versleten mobiele telefoons kwijt in aparte afvalcontainers. Na een proefproject op Margarita komt de hoofdstad Caracas aan de beurt.
Nieuws

Guatemala ziet callcenters fors groeien

In Guatemala is het aantal callcenters de laatste tien jaar fors gegroeid. Het toont hoe het Centraal-Amerikaanse land de digitale kloof stilaan kleiner maakt.
Nieuws

Laptops veroveren Zuid-Amerikaanse scholen

Argentinië, Uruguay en Venezuela verdelen al laptops aan leerlingen in het lager onderwijs. Steeds meer andere Latijns-Amerikaanse regeringen willen hetzelfde doen.

Pagina's