Le Télésiège / Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)
Nieuws

Geen plaats voor Olympische Winterspelen in een warmere wereld

Door de opwarming van de aarde zullen er in de nabije toekomst steeds minder plekken zijn waar de Olympische Winterspelen kunnen georganiseerd worden, blijkt uit nieuw onderzoek. Het evenement in zijn huidige vorm staat zwaar onder druk.
(c) Heather Stilwell / Labour Behind the Label
Nieuws

Wie wint Wereldbeker: Nike of Adidas? Aziatische textielarbeiders zijn bij voorbaat verliezende partij

Deze week begint in Rusland de Wereldbeker voetbal. Het grote geld daarbij komt van twee grote sportmerken. Een rapport dat net verschenen is, klaagt de gigantische kloof aan tussen meer dan royale sponsorships en de heel karige verloning van de werkers in Azië.
Doha Stadium Plus Qatar (CC BY 2.0)
Nieuws

China houdt WK-droom gaaf in politiek beladen duel met Zuid-Korea

Geen voetballand dat zo gemediatiseerd werd tijdens de afgelopen maanden dan China. De clubs uit de Super League spendeerden dan wel miljoenen aan buitenlandse sterren maar waar het president Xi Jinping echt om draait, is het winnen van de Wereldbeker. Een werk van zeer lange adem en de kans dat Team Dragon volgend jaar aanwezig is in Rusland, ...
Nieuws

Oranje schaduw over de Olympische Spelen

Oranje is de kleur van de Nederlandse equipe, maar ook van de vaten gif die Amerika over Vietnam sproeide. De producent van "Agent Orange", Dow Chemical, mag nu vrolijk de Spelen sponsoren, maar Vietnam protesteert.
Nieuws

Voor Noord-Koreanen is voetbal lichtpuntje in duisternis

Het Noord-Koreaanse voetbalteam is vorige week aangekomen in Pretoria. Iedere overwinning van de "gevleugelde paarden" op het WK zal ongetwijfeld worden aangegrepen om de Grote Leider te danken voor zijn kracht en inspiratie, zoals altijd. Maar dat geeft niet, voor de gewone Noord-Koreaan zou een nationaal succes een welkom lichtpuntje zijn in zijn ...
Nieuws

Moslimmeisjes voetballen met hoofddoek

Sara Aboueid (15) en Jamillah Noordin (16), twee Australische moslimmeisjes, dragen net als voetballers over de hele wereld een broek en truitje in de kleuren van hun club. Maar ze dragen samen met nog enkele ploeggenoten ook een hoofddoek.
Nieuws

Gaza organiseert eigen WK voetbal

Terwijl voetbalfans over de hele wereld zich opmaken voor het WK voetbal in Zuid-Afrika, houden ze op de Gazastrook een eigen wereldkampioenschap. De komende twee weken nemen verschillende landenploegen het tegen elkaar op.
Nieuws

Formule 1 lapt Chinese censuur aan zijn laars

Het formule 1-circus slaat dit weekend zijn tenten op in Sjanghai voor de Grote Prijs van China. Hoewel Twitter geblokkeerd is door de Chinese overheid, hebben piloten en teams al gevonden hoe ze de censuur kunnen omzeilen.
Nieuws

Emancipatie in 11,8 seconden

Naseem Hameed, de snelste vrouw van Zuid-Azië, had genoeg aan één memorabele race van honderd meter om duizenden vrouwen en meisjes in Pakistan een hart onder de riem te steken. Ze merkten dat vrouwen met ambitie kunnen doorbreken, zelfs als de mannen rond hen dat niet zien zitten.
Nieuws

Indiase migranten uitgebuit om Gemenebestspelen klaar te krijgen

Duizenden Indiase migranten zwoegen om de stadions en andere sportinstallaties voor de Gemenebestspelen op tijd klaar te krijgen. Die vinden in oktober in New Dehli plaats. Volgens de bekende stedenbouwkundige en activist Dunu Roy gaat de uitbuiting veel verder dan wat in de aanloop naar de Olympische Spelen in Peking te zien was.
Nieuws

Kolonisten willen Palestijns voetbalstadion laten afbreken

Het Israëlische gerecht spreekt zich volgende week uit over de toekomst van het nationale Palestijnse voetbalstadion op de Westelijke Jordaanoever. Het stadion, dat met de hulp van Frankrijk en Duitsland en de FIFA wordt gebouwd, is bijna klaar, maar kolonisten van een nabijgelegen nederzetting willen dat het afgebroken wordt.
Nieuws

Match Armenië-Turkije begin van toenadering over Opper-Karabach ?

De voetbalwedstrijd Armenië Turkije zaterdag in Jerevan voor de kwalificatie van de Wereldbeker in 2010 roept niet alleen sportieve, maar ook politieke verwachtingen op. De Turkse president Abdullah Gül heeft laten weten dat hij de wedstrijd komt bijwonen. Turkije is een trouwe bondgenoot van Azerbeidzjan, dat met Armenië in de clinch ligt over de ...

Pagina's