Nieuws

Wintersportatleten slaan alarm over sneeuw

Na alweer een winter met gebrekkige sneeuw hebben 75 Amerikaanse topatleten uit verschillende wintersporten een open brief geschreven aan president Barack Obama. Ze vragen om sterkere maatregelen tegen de klimaatverandering.
Nieuws

Oases planten in een land van hamburgers en friet

Hoewel bijna een miljard mensen in de wereld ondervoed is, lijdt een op drie Amerikaanse kinderen aan overgewicht. Een probleem dat First Lady Michelle Obama tot haar prioriteit heeft gemaakt in de eerste twee jaar van de regering-Obama.
Nieuws

Medailles Winterspelen uit gerecycleerde metalen

De medailles voor de Winterspelen in het Canadese Vancouver bevatten voor het eerst goud, zilver en koper die gerecycleerd zijn uit oude elektronica. Een deel ervan is afkomstig van het Belgische Umicore.
Nieuws

Canada schakelt Big Brother in voor toezicht op Olympische Winterspelen

Canada zet onder meer satellieten, afluisterapparatuur en een uitgebreid netwerk van bewakingscamera's in om de Olympische Winterspelen van Vancouver in goede banen te leiden. Een groep van Canadese academici vindt dat de beveiligingsmaatregelen te ver gaan.
Nieuws

Groene autoraces zijn niet traag en saai (*)

In de Verenigde Staten zitten groene autoraces in de lift. Vorig jaar was er voor het eerst een Green Challenge tijdens de populaire American Le Mans Series. Die trofee bekroont de snelste auto die het minst vervuilt. De grote merken zijn zeer geïnteresseerd.
Nieuws

Olympische teams Iran trainen met collega’s in VS

De VS en Iran leven al maanden op voet van oorlog, maar tussen de Olympische atleten van beide landen gaat het er heel wat gemoedelijker aan toe. De Iraanse tafeltennis- en basketbalteams waren deze week uitgenodigd door hun Amerikaanse collega’s voor enkele vriendschappelijke wedstrijden in de aanloop naar de Spelen.