Flowizm / Flickr (CC BY 2.0)
Nieuws

‘Vervuilende bedrijven poetsen hun imago op via sport’

Vervuilende industrieën investeren honderden miljoenen in sponsordeals met sportclubs, in een poging om hun imago op te poetsen. Dat stelt een nieuw Brits rapport. De aanpak doet denken aan die van de tabaksindustrie tientallen jaren geleden.
DFID - UK Department for International Development CC BY 2.0
Nieuws

Meisjes sporten zich een weg naar gelijkheid

Meisjes en vrouwen hebben lange tijd niet echt een plaats kunnen innemen op het sportveld vanwege hun geslacht. Ondertussen zijn er veel vrouwen die een weg vinden naar gelijkheid en dat net via de weg van de sport doen.
© Wiepke Boogaerts
Nieuws

Buitensportkledij met PFK's? Neen bedankt!

De koopjesperiode is net afgelopen en de vroegboekacties hangen in de lucht. Voor wie uitkijkt naar een nieuwe buitensport-outfit is er deze gouden raad: opteer voor milieuvriendelijke kledij.
CC Divulgação/Portal da Copa
Nieuws

Voetbal met een duurzame voetafdruk

Voetbal brengt het volk vreugde, overwinningen en samenhorigheid. De keerzijde van de medaille is echter de grote ecologische voetafdruk die de sport achterlaat. De Franse voetbalploeg Chico Mendes vindt dat het anders kan.
CC Iso76
Nieuws

Olympische atleten vragen actie tegen klimaatverandering

Deelnemers aan de Olympische Winterspelen vragen de wereldleiders meer te ondernemen tegen de klimaatverandering. Het is ongewoon warm in Sotsji.
Sochi Olympic Winter Games
Nieuws

Toekomst Winterspelen onzeker door klimaatverandering

Van de 22 plaatsen waar de Olympische Winterspelen in het verleden zijn gehouden, zullen er tegen 2050 slechts 10 zeker zijn van sneeuw. Tegen 2080 zijn dat er nog maar zes, stellen onderzoekers van de Universiteit van Waterloo in Canada.
FIA
Nieuws

Leonardo DiCaprio houdt elektrisch racekampioenschap boven de doopvont

Acteur Leonardo DiCaprio zet zijn schouders onder een autoteam dat met elektrische wagens gaat racen. Daarmee zijn er nu tien teams, genoeg om een nieuw internationaal elektrisch kampioenschap te starten: Formule E.
CC Roland Tanglao
Nieuws

Het olympisch ideaal vieren met een Big Mac

Fastfoodketen McDonalds is als sponsor prominent aanwezig op de Olympische Spelen. Nu de opening van de Spelen steeds dichterbij komt, spreken niet alleen activisten, maar ook Britse politici zich uit tegen het partnerschap tussen de fastfoodketen en de Spelen.
Nieuws

Indianen verliezen zaak tegen footballteam Redskins

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geweigerd een zaak tegen footballteam Washington Redskins in behandeling te nemen. Indianen ervaren de naam Redskins (Roodhuiden) als aanstootgevend en vinden dat hij daarom geen handelsmerkbescherming mag krijgen.
Nieuws

Vrouwen mogen nu aan alle Olympische sporten deelnemen

Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen zullen er niet langer disciplines zijn die alleen voor mannen gereserveerd zijn. Ook vrouwen mogen boksen, besliste het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Geen goed idee, zeggen tegenstanders. “Het is de enige sport waarvan het doel is je tegenstanders tot moes te slaan.”
Nieuws

Groenere Formule 1 is 'greenwash'

Dit weekend start het nieuwe Formule 1-seizoen in het Australische Melbourne. Op de circuits zullen voor het eerst hybride wagens rijden: het KERS-systeem (Kinetic Energy Recovery System) vangt de energie op die bij het remmen vrijkomt, zodat die later extra vermogen kan leveren.
Nieuws

Doping dreigt records te breken in Peking

De Olympische Spelen in Peking worden ook een wedstrijd tussen apothekers en artsen. Ondanks ongekende dopingcontroles komen er volgens experts veel atleten aan de start die opgepept zijn met verboden middelen. Gastland China zou wel eens de kroon kunnen spannen.

Pagina's