Dossier: 

5 keer 2015 in beeld

Het oog wil ook wat en de MO*redactie beseft dat maar al te goed. Met grote regelmaat worden fotoreportages gepubliceerd en vertellen we verhalen in beeldvorm. Deze visuele pareltjes zijn onze favorieten uit 2015.

1. Hoe één foto de wereld veranderde voor dit meisje en haar gezin

Poonam Jatev is dertien en werd voor het ongeluk geboren, met een kleine zesde teen aan elke voet. Eén foto keerde haar kansen en die van haar hele familie. Lees het verhaal van Poonam en bekijk de prachtige beelden van de Italiaanse fotograaf Alex Massi.

© Alex Massi

2. Calais: Een beschamende humanitaire catastrofe op Europese bodem

De Belgische fotograaf Kristof Vadino trok deze zomer naar Calais, om er poolshoogte te nemen van de erbarmelijke omstandigheden waarin de vluchtelingen moeten leven. Hij bracht een bezoek aan “Jungle Camp” het geïmproviseerde tentendorp van waaruit de asielzoekers dagelijks hun kans wagen om het kanaal over te steken. Een beeldverslag.

© Kristof Vadino

3. De Rwandees die deelnam aan de Afrikaanse expeditie van Che Guevara

Jeroen Janssen tekende het verhaal op van de Rwandees die deelnam aan de Afrikaanse expeditie van Che Guevara en Hilde Baele voorzag zijn prachtige beelden van tekst. Geniet van dit exclusieve beeldverhaal!

© Hilde Baele & Jeroen Janssen

4. Boeren moeten wijken voor goud in Burkina Faso

Burkina Faso heeft met relatief succes een democratische omwenteling doorgemaakt, maar levert dat ook toekomstperspectief op? Arne Gillis bezocht een tijd geleden een dorp dat plaats moet maken voor goudproductie. En wat blijkt? België speelt een sleutelrol in de boomende goudindustrie van Burkina Faso.

© Wouter Elsen

5. Boksen tegen wij en zij

Vijf op zeven, soms zeven op zeven dagen, staan ze klaar voor hun leerlingen. Musti en Abdel van de Mechelse boksschool Royal Gym zijn bruggenbouwers. Wij en zij bestaat niet in hun boksschool, wel de liefde voor sport en lichaam, respect, zelfbeheersing, zelfvertrouwen en discipline.

© Wiepke Boogaerts

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

  • Hoofdredacteur MO*

    Jago Kosolosky (°1991) staat sinds 1 augustus 2020 aan het hoofd van MO* en MO.be. Hij volgde Gie Goris op, hoofdredacteur van MO* van bij het ontstaan van de publicatie in 2003.

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.