Afrikaanse gids van Che Guevara overleden

Jérôme Sebasoni (°1945), de man die Che Guevara gidste en begeleidde tijdens zijn Afrikaanse avontuur, is woensdag onverwacht overleden. Hij moest in Kigali, Rwanda, dringend een beenamputatie ondergaan, maar heeft de operatie niet overleefd.

MO* publiceerde de strip-reportage over Jérôme in het lentenummer van 2015. Journaliste Hilde Baele en tekenaar Jeroen Janssens kregen veel positieve reacties op die publicatie, waaronder uitnodigingen om aan diverse stripfestivals deel te nemen.

De reportage werd ook overgenomen in Stripgids en in Engelse vertaling in Drawing the Times.

Ook het Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2015 wijdde een bijzondere bijdrage aan getekende reportages naar aanleiding van de MO*publicatie.

Baele en Janssens bereiden een video-hommage voor aan de hand van de interviews en opnames die ze vorig jaar maakten en waarvan sprake in de reportage.

 

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur