Boek van Duflo en Banerjee bekroond als 'Business Book of the Year'

Nieuws

Esther Duflo komt op maandag 19 december naar België voor een MO*lezing

Boek van Duflo en Banerjee bekroond als 'Business Book of the Year'

Boek van Duflo en Banerjee bekroond als 'Business Book of the Year'
Boek van Duflo en Banerjee bekroond als 'Business Book of the Year'

Het boek 'Arm en kansrijk' (in het Engels: 'Poor Economics') van Esther Duflo en Abhijit Banerjee is door de Financial Times en Goldman Sachs bekroond als 'Business Book of the Year 2011.' Esther Duflo komt op maandag 19 december het boek voorstellen op een MO*lezing in de Brusselse Beursschouwburg.

In ‘Arm en kansrijk’ laten de twee vooraanstaande economen Ahbijit Banerjee en Esther Duflo zien dat heel veel ontwikkelingswerk in de afgelopen tientallen jaren heeft gefaald. Op basis van hun kennis, ervaring en onderzoekswerk in onder meer Chili, India, Kenia en Indonesië hebben de auteurs nieuwe aspecten blootgelegd in het gedrag van arme mensen, in hun behoeftes en in de manier waarop (financiële) hulp hun leven beïnvloedt. Deze fundamentele nieuwe inzichten zullen kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van betere strategieën en kunnen de aanzet vormen tot een effectievere mondiale armoedebestrijding.

Lionel Barber, redacteur van de Financial Times en voorzitter van de jury zegt dat hij ‘weggeblazen werd door het degelijke, diepgaande empirische onderzoek. Dit boek wordt, volgens Barber, de werkelijke basis voor innovatie in overheidsbeleid en een gids in het intellectuele debat omtrent het thema van armoedebestrijding. Dit is een zakelijk boek in de breedste zin van het woord.’     
 
Econome Esther Duflo komt op maandag 19 december naar Brussel voor een MO*lezing over haar boek. Na haar lezing gaat ze in debat met Peter Moors, directeur-generaal Ontwikkeling in de FOD Buitenlandse Zaken, Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel en met Bogdan Vanden Berghe, algemeen secretaris van 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. De lezing start om 19u30 en vindt plaats in de Beursschouwburg. Inschrijven kan via info@mo.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Esther Duflo studeerde aan de École normale supérieure in Parijs en aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Zij is hoogleraar armoedebestrijding en ontwikkelingseconomie aan het MIT. Haar werk is vele malen onderscheiden. Zij komt speciaal voor deze MO*lezing naar Brussel. Bekijk hier alvast een video van haar.

De MO*lezingen zijn een initiatief van MO* in samenwerking met Vlaams-Nederlands Huis deBuren en met locatiepartners Beursschouwburg, Kaaitheater, Vooruit en Zuiderpershuis.