Hillary Clinton zet in op hernieuwbare energie

Nieuws

Hillary Clinton zet in op hernieuwbare energie

Hillary Clinton zet in op hernieuwbare energie
Hillary Clinton zet in op hernieuwbare energie

IPS

27 juli 2015

De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton wil dat alle Amerikaanse huishoudens en bedrijven voor 2027 draaien op hernieuwbare energie. Ze wil onder meer investeren in 500 miljoen zonnepanelen. Dat zegt ze in een zondag verschenen campagnevideo.

Tijdens een bijeenkomst in Iowa kondigde Clinton enkele stevige doelen aan. Ze wil een groei van 700 procent op het gebied van zonne-energie.

Ze wil een groei van 700 procent op het gebied van zonne-energie.

De transitie naar duurzame energie moet deels bereikt worden met gunstige belastingmaatregelen voor de industrie. Die maatregelen zouden ook windenergie en ander vormen van duurzame energie moeten stimuleren.

Ze liet zich echter niet uit over zeer enkele controversiële onderwerpen, zoals de pijpleiding Keystone XL. Die pijpleiding moet teerzandolie uit Canada door de Verenigde Staten transporteren.

Ook sprak ze zich niet uit tegen fracking, een methode om schaliegas vrij te maken.

Minder sceptisch

Volgens de Clinton-campagne zijn de bekendgemaakte plannen slechts een globale aankondiging. In de loop van de campagne zullen er meer details volgen.

Amerikaanse kiezers zijn de afgelopen jaren steeds minder sceptisch over het klimaat geworden. Uit een in december verschenen opiniepeiling van herverzekeraar Munich Re, bleek dat 80 procent van de Amerikanen ervan overtuigd is dat het klimaat verandert. Eenenzeventig procent denkt dat een grotere nadruk op alternatieve energiebronnen de effectiefste manier is om de klimaatverandering te vertragen.