Opnieuw choleradode in Malawi

public domain (CC0)

 

In Malawi is opnieuw iemand gestorven aan de gevolgen van cholera. Het is al de tweede dode sinds het land vorige maand officieel choleravrij was verklaard.

Het jongste slachtoffer is een vijftigjarige man die donderdag in kritieke toestand in het gezondheidscentrum van Khombedza arriveerde, melden de lokale media.

De dode viel in het district Salima. In hetzelfde district stierf op 8 juni ook al iemand aan cholera .

Sinds het begin van het regenseizoen eind vorig jaar raakten bijna duizend mensen in Malawi besmet met cholera. Minstens dertig mensen kwamen daarbij om. Maar vorige maand verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie Malawi officieel vrij van cholera.

Niet onder controle

Deze maand bleek dat de uitbraak toch nog niet onder controle is.

De lokale overheid in Salima had haar maatregelen al opgevoerd maar nu opnieuw iemand is gestorven vraagt ze meer hulp van de centrale overheid. Zo behandelt het gezondheidscentrum van Khombedza meer mensen dan het aankan en is daarom meer personeel nodig.

Wie met cholera besmet raakt, krijgt te kampen met ernstige diarree en uitdroging.

De ziekte, die wordt veroorzaakt door een bacterie, wordt overgebracht via besmet drinkwater, door rauwe vis die in vervuild water heeft gezwommen of groente die in besmet water is gewassen. Ook contact met ontlasting of braaksel van een patiënt is besmettelijk.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.