Op zoek naar het verhaal achter het verhaal

Podcast Uitgeklapt: Pieter Stockmans in Palestina

In de nieuwe podcastreeks Uitgeklapt gaat MO* op zoek naar het verhaal achter het verhaal. Journaliste Tine Danckaers maakt er plaats voor vragen, twijfels en nieuwe inzichten in thema’s die ons na aan het hart liggen. Vandaag aflevering 1: Pieter Stockmans over zijn fietstocht door Palestina.

Sport is politiek. Dat is zo in Israël, dat is zo in Palestina. MO*journalist en enthousiaste fietser van dienst Pieter Stockmans reed in Israël door adembenemend natuurschoon. Hij reed zij aan zij met Israëlische fietsers. En ook met Palestijnse wielergenoten trok hij strepen door de woestijn en fietste hij over onzichtbare grenzen. Twee nationaliteiten, twee geschiedenissen.

Zowel in Israël als Palestina is de fiets het ultieme middel om nationaal bewustzijn te creëren. Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt Pieter Stockmans in deze podcast.


De podcast ‘Uitgeklapt’ is ook te beluisteren in andere podcastapps zoals Spotify, Apple, Castbox en Google Podcasts (zoeken op ‘Uitgeklapt’, ‘MO*magazine’ of ‘MO*Audio’).

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2886   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur