Midden-Oosten & migratie

Tine Danckaers

Tine Danckaers is senior writer bij MO*. Haar expertise ligt in het Midden-Oosten & bij migratie.
Tine reist regelmatig naar Israël en de Palestijnse Gebieden, Turkije en Irak, plekken die een speciale plaats kregen in haar hart.

Mensen en staten kunnen samen-leven kraken of maken. Het is van alle tijden en het is niet anders in de Arabische wereld, waarover in 2011 een golf rolde van vreedzaam volksverzet. Hoe die warme stroom veranderde in chaos en wat dat betekent voor de huidige, vaak turbulente samenlevingen in het Midden-Oosten blijft ze graag onderzoeken.

Tine maakte ook reportages in Libanon, Egypte, Tunesië, Bahrein, Jemen, Jordanië, Marokko.

Buiten de Arabische regio maakte ze reportages in Afghanistan, Griekenland, Duitsland, Ierland, Engeland, Nederland en uiteraard in eigen land.

Tine zoekt de mensen die tussen de plooien van het harde nieuws vallen, die buiten de grote systemen leven of die er als slachtoffer net middenin zitten. Afghaanse politieke vluchtelingen die muurvast zitten in Turkije, kraakjongeren in Brussel, daklozen in Utrecht, Irakezen die terugkeren van een gebroken toekomstbeeld, burgers in onmin met de emir van Bahrein, jonge Eritreeërs in Zeebrugge...

Tine volgt opleidingen podcast.

Contact (ook voor lezingen, deelname debatten/gesprekken en publieke interviews): tine.danckaers@mo.be