© Agribusiness tv
Nieuws

Digitale media maken boerenstiel weer sexy bij Afrikaanse jongeren

De video’s van Agribusiness TV helpen het imago van de landbouw in Afrika op te krikken. Dat is nodig want de meeste Afrikaanse jongeren zien niet veel in het boerenleven. Door de voorspelde verdubbeling van de Afrikaanse bevolking tegen 2040 is meer jong bloed in de landbouw nodig.
Senorhorst Jahnsen CC BY 2.0
Nieuws

Handel tussen China en Mozambique kent groei van 45 procent

Tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar is de handel tussen China en de landen die Portugees als officiële taal hebben met 21,5 procent gegroeid. De grootste toename was weggelegd voor de relatie China-Mozambique, goed voor een groei van 45 procent.
UNICEF Ethiopia (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

59 miljoen jongeren in conflictlanden zijn ongeletterd

Drie op tien jongeren tussen 15 en 24 jaar die opgroeien in conflictzones, zijn analfabeet. Ze zijn met 59 miljoen in totaal, het drievoud van het wereldwijde gemiddelde, zegt Unicef.
Sara Prestianni (CC BY 2.0)
Nieuws

‘Vluchtelingen worden gebruikt als koopwaar’

Vluchtelingen die pas aangekomen zijn op Lampedusa, getuigen over marteling, afpersing en dwangarbeid in de Libische detentiecentra. Bovendien blijkt dat veel van hen de oversteek niet vrijwillig maakten.
Rod Waddington (CC BY-SA 2.0)
Nieuws

Voedselvergiftiging belangrijke doodsoorzaak Afrikaanse kinderen

Infecties die veroorzaakt worden door Salmonella blijken in belangrijke mate verantwoordelijk te zijn voor ziekte en overlijden van jonge kinderen in Afrika ten zuiden van de Sahara. Toch is het eerder een ‘verwaarloosde’ ziektehaard. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat deels gefinancierd werd door de Bill & Melinda Gates Founda ...
CC gaborbasch
Nieuws

Cashewboeren Guinee-Bissau lijden honger

De marktprijzen van cashewnoten zijn nog nooit zo laag geweest: slechts 20 eurocent per kilo. Als gevolg hiervan lijden de cashewboeren in Guinee-Bissau honger. Ruim 48 procent van de bevolking heeft voedselhulp nodig. De massale teelt van het handelsgewas heeft het toch al instabiele land nog kwetsbaarder gemaakt.
Nieuws

Malariamug genetisch niet voor één gat te vangen

De malariamug blijkt genetisch heel wat complexer in elkaar te zitten dan gedacht. Dat maakt er de strijd tegen malaria niet eenvoudiger op, zeggen wetenschappers.
Nieuws

Guinee-Bissau heeft niet veel reden tot feesten

Guinee-Bissau nadert zijn veertigste verjaardag maar veel reden tot feesten is er niet. Chronische instabiliteit, extreme armoede, drugmaffia's en corruptie zijn schering en inslag in het Afrikaanse land.
Nieuws

'Geen sprake van een staatsgreep'

De president van Guinée-Bissau, Joao Bernardo ‘Nino’ Vieira, is maandagochtend voor zijn huis doodgeschoten. Eerder had hij toegegeven opdracht te hebben gegeven voor de moord op generaal Tagme Na Waie. Er wordt gevreesd voor instabiliteit in de regio.
Nieuws

Guinee-Bissau is paradijs voor drugshandelaars

De voormalige Portugese kolonie Guinea Bissau is de laatste jaren een makkelijk doelwit geworden voor internationale drugssmokkelaars.
Nieuws

Al bijna 100 doden door cholera in Guinee-Bissau

Unicef verhoogt zijn inspanningen om de zeer heftige uitbraak van cholera in het straatarme land onder controle te krijgen. Minstens 96 mensen zijn er al gestorven aan de ziekte sinds midden mei.
Nieuws

Guinee-Bissau wordt cocaïnesluis naar Europa

Guinee-Bissau is goed op weg om de belangrijkste Afrikaanse doorvoerhaven van drugs uit Zuid-Amerika naar Europa te worden, zeggen de Verenigde Naties. De drugskartels zijn er zo sterk dat het land op instorten staat.

Pagina's